Biography of Anders Lange (Innbundet)

En norsk historie

Author:

Øyvind Strømmen

Norwegian title: Anders Lange
Norwegian subtitle: En norsk historie
Author:
Binding: Innbundet
Year: 2016
Pages: 256
Publisher: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202458614
Kategori: Narrative Non-fiction
Overview Anders Lange

Anders Lange - mannen som stiftet Fremskrittspartiet, og en av de mest fascinerende skikkelser i moderne norsk historie.

Fortellingen om en av norsk politisk histories morsomste, mest fargerike og paradoksale skikkelser – kenneleier, avisredaktør, gaucho, eventyrer, aktivist på ytterste høyre flanke og fascist på 30-tallet, motstandsmann under krigen, politisk rabulist på femtitallet og til sist partistifter og Fremskrittspartiets far.

To the top

Reviews Anders Lange

Poulisme på norsk

"Her er en balansert og lesverdig bok om ugresset i norsk politikks velstelte kjøkkenhage. [...] en balansert og lesverdig bok.""Det er to grunner til at boken er god. Det ene er at følelsen av at boken har skrevet seg selv. En skogsarbeidersom går inn i den reaksjonære mellomkrigsbevegelsen Fedrelandslaget, for så bli mot standsmann, redaktør, agitator og deretter partistifter, og som attpåtilser ut til å ha snakket i overskrifter. Det er jo i hvert fall nok å ta av, og dette er det blitt mange spennendeanekdoter av. Den andre begrunnelsen er at boken på en forståelig måte tar for seg den moderne høyrepopulismen i Norge."

Anders Horntvedt, Finansavisen

Da Quisling ble truet til Holt 10.12.2016

Strømmen skriver godt og morsomt, og skal ha ros for å ha skrevet en biografi om Anders Lange - en markant og svært utradisjonell politiker i den norske politiske andedammen.

Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

To the top

Foreign rights