Don Fridtjof (Innbundet)

Author:

Anna Bache-Wiig

Norwegian title: Don Fridtjof
Author:
Binding: Innbundet
Year: 2010
Pages: 40
Illustrator: Aisato, Lisa
Publisher: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202313753
Age: 5 - 8
Overview Don Fridtjof

Spoilt and grumpy Fridtjof the cat is tricked up a tree by none other than a little mouse! There he sits, in the rain and dark, whilst Father can’t think where he could have disappeared.

Perhaps Fridtjof will learn something about life perched up there? Or perhaps nothing at all? Will he ever find his way down?

‘Wonderfully original picture book.’
Dagbladet

To the top

Reviews Don Fridtjof

Ikke katta i sekken

"Illustrasjonene er fantastiske, og historien innfrir med brask og bram. Skuespiller og forfatter Anna Bache-Wiig har i samarbeid med den anerkjente illustratøren Lisa Aisato levert et lite mesterverk av en barnebok. Anbefales for folk i alle aldre."

 
Elisabeth Høye, Foreldre & Barn

Ibsensk kattebeist og andre verseføtter

"Lisa Aisatos røffe illustrasjoner av et alt annet enn søtt kattebeist spiller svært godt på lag med teksten. [...] Man trenger egentlig ikke teksten for å forstå hva som skjer, like lite som teksten trenger bilder for å forklare seg. Likevel tilføyer elementene noe til hverandre. [...] «Don Fridtjof» er en svært god gjennomføring av en original idé. Boka kan vokse med leseren, fra sen barnehagealder utover hele barneskolen. En mulig pause i ungdomsåra der barnebøker ikke er «kult» lenger, og ny appell til den voksne leseren, med utfordringer i fleng for den som liker å dramatisere når hun leser høyt."

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

Flott katzenjammer

"Herlig original bildebok [...] Noe av bokas styrke er hvordan bilder og tekst utfyller og utvider hverandre. De levende tegningene understreker det nostalgiske og røffe preget. [...] Boka er proppfull av humor [...] oppslagene er detaljrike, og boka tåler mange gjennomlesninger. Akkurat dét er en kvalitet som ikke skal undervurderes når det gjelder barnebøker."

Marie L. Kleve, Dagbladet

Opp som en løve ...

"Illustratøren setter prikken over i-en. Aldri så vi en ondere katt, freidigere mus eller mer kuet katteeier."

Morten Haugen, Aftenposten

Gatas skrekk

"[...] en utsøkt rytme som driver handlingen fram på en musikalsk måte. Lisa Aisatos rike illustrasjoner er spekket med morsomme detaljer og referanser [...] Samspillet mellom tekst og bilde er gjennomført på en karikert, men vellykket måte, der overdrivelsene skaper humor og komikk. Illustrasjonene fyller hele oppslaget, og det er mye snadder både for liten og stor."

Hilde Dybvik, Barnebokkritikk.no

"Et overskuddshorn av en fortelling, og tegninger som løfter den ytterligere.""Hvor ofte leser en voksen mann en bildebok høyt – både for kone og tenåringsbarn? Ikke ofte, men «Don Fridtjof» er en strålende historie for alle aldre. Om en ufyselig katt, diktet på «Terje Vigen»-rim av Anna Bache-Wiig og fortreffelig tegnet av Lisa Aisato."

Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

Møt Don Fridtjof

”Og man kan vel vente seg stor litteratur av to kritikerroste multikunstnere? Står resultatet til forventningene? Ja og så til de grader!!! Jeg må virkelig holde meg i tøylene for ikke gå amok med utropstegnene (…) Det har blitt en bok med svart humor for store og små. Tegningene er detaljerte og språket har en utsøkt musikalitet. Teksten og illustrasjonene spiller sammen. Dette hadde blitt en flott animasjonsmusikal! (…) Don Fridtjof er allerede en klassiker!”

Fred Uno Ljosland Huvenes, Huvenes.blogspot.com

Antihelt på ville veier

Inspirert av en underlig gråsprengt én,går hele teksten på rimog Lisas strek gjør boken så pen,jeg tør faktisk si: Sublim!En overskuddsbok, rik og kompleks –får klassikerstatus alt nå.En billedbok som står til terningkast seks,min kritikerpenn gir ingen korreks.Kunst på høyt nivå!

Kristin Hamran Storrusten, Bokmerker.org

"Forfatteren, Anne Bache Wiig, er skuespiller, forfatter og oppleser. Her skyter hun blink, med en ellevill barnebok. Hun har latt seg inspirere av Henrik Ibsens dikt Terje Vigen – hele boken er på rim, og det liker ungene! Lisa A. Solberg har illustrert boka. Hun er viktig. Tegningene hennes er intet mindre enn fantastiske. Ord og bilde utfyller hverandre på en glimrende måte."

Liv Gade, i Familien

"To dyktige damer slår sine produktive krefter i hop og skaper katten Fridtjof, en gretten og bortskjemt personlighet."

Elin Solvang, Mamma

To the top

Author Anna Bache-Wiig

Lisa Aisato (1981–) is an author and artist, but also one of Norway's foremost illustrators. She has illustrated and written a number of books for children.

To the top

Foreign rights
Denmark
Sweden

To the top