Eventually the Eyes will get used to the Darkness (Innbundet)

Author:

Bruno Jovanovic

Norwegian title: Etter hvert vil øynene venne seg til mørket
Author:
Binding: Innbundet
Year: 2020
Pages: 176
Publisher: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202673581
Overview Etter hvert vil øynene venne seg til mørket

Damjan comes to Norway from Bosnia at the age of four. With a mentally ill mother and as a gay adult man, he has really learned what it means to be an outsider in Norwegian society. Now his mother moves into his flat, but Damjan cannot share all the difficulties with his boyfriend Filip. A ruthless debut novel about the costs of being an outsider and the things that bind us humans together, in spite of it all.

To the top

Reviews Etter hvert vil øynene venne seg til mørket

Debutant fra Arendal kan få Vesaas-pris 15.02.2021

«Den er dyster, men knallgodt skrevet.»

 
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

«Råsterk debutroman»

«Mektig om mor og sønn i galskap og kjærlighet»

«Han har skrevet en helstøpt og intens roman, i en forvandlings- og ødeleggelsesprosess, men som forunderlig nok fyller opp denne leser med sin lojalitet og hengivenhet til en mor som ikke er i stand til å ta vare på seg selv. Og slutten er heller ikke uten håp.»

 
Stein Roll, Adresseavisen

En trykkoker av en roman 27.11.2020

«Bruno Jovanović’ talentfulle debut har et så sterkt indre trykk at den nesten er uutholdelig.»

« ... et åpenbart talent for treffsikre, ukommenterte øyeblikksbilder. På en imponerende smidig måte føyer han Damjans minoritetserfaringer – både som bosnisk innflytter til Norge og som homofil – inn i fortellingen.»

« ... skriver rått og med et stort indre trykk.»

«Ja, det er lenge siden jeg har lest en roman som så ettertrykkelig lykkes i å bygge opp en atmosfære av nærmest uutholdelig ubehag.»

Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

Fascinerande debutroman 24.08.2020

«Både Damjan og mora er skildra så ein hugsar det. Og Dajmans «sinne» har fascinerande mange nyansar som krev at lesaren må tenkje sjølv. Derfor er Bruno Jovanovic ein lovande debutant.»

Marta Norheim, NRK

«Åpningen på denne 170 siders debuten er med andre ord både effektiv og til dels skremmende. På få sider etableres tematikken.»

«Det er mye godt i denne boka. Først og fremst det stramme språket, med korthogde setninger og kjappe riss som viser en situasjon, forhold mellom mennesker, en sinnsstemning eller en personlighet. Kjernen i boka er portrettet av Damjan. Hans kjærlighetshat til moren, og generelt uforløste aggresjon er formulert i overraskende glimt.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

To the top

Foreign rights
Denmark

To the top