Lost and Found (Innbundet)

Author:

Knut Nærum

Norwegian title: Glemmestedet
Author:
Binding: Innbundet
Year: 2015
Pages: 48
Illustrator: Ousland, Bjørn
Publisher: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202477073
Age: 4 - 10
Overview Glemmestedet

Greger and Cosy Clown are with Grandma at the library. But when it's time to go, Cosy Clown is missing.

Gregor looks for the library's lost and found. All of the lost items are recorded in a book, but Greger can't see Cosy Clown in there. That is why he must go downstairs to lost and found and look for it himself. There he finds endless, looming shelves of forgotten items, but that is not all. There is something far worse lurking down there: the threat of oblivion.

Glemmestedet is about our dearest possessions and how important it is never to be forgotten.

‘This is an extremely beautiful and poetic story. The plot is familiar. … Knut Nærum uses simple, short sentences with distinctive wordplay and humour that we adults can also enjoy without it being too intrusive.
5/6, DAGBLADET

Wonderful, imaginative and slightly scary story for children.
ØSTLANDS-POSTEN

To the top

More books by Knut Nærum:

Reviews Glemmestedet

Vakker barnebok om glemsel

"Dette er en uhyre vakker og poetisk fortelling. Plottet er gjenkjennelig. [...] Knut Nærum bruker enkle knappe setninger, med sine særegne ordspill og en humor som også vi voksne kan ha glede av, uten at det blir for påtrengende. [...] Sjangermessig er ikke «Glemmeboka» en utpreget kunstnerisk billedbok. Den er mer humoristisk og grov og ouslandsk [...] De karakteristiske tegningene hans underbygger og til dels forsterker teksten. [...] Også Ousland bruker enkle grep for å gi dybde i fortellingen, spesielt en dobbeltside der Greger vandrer rundt i uendelige labyrinter i kjelleren, med en elegant forskyvning av perspektiv og lyskontraster. Fargene forsterker storyen. [...] det er så vakkert, dette bildet av den gamle som forgjeves leter etter sin barndoms sommer. Og frykten for den store, svarte glemselen som sluker alt. Det er en nydelig konkretisering av menneskelivet, poetisk uten at det mases på barna, eksistensiell i all sin enkelhet — og konkret nok til at også små barn skjønner det."

 
Cathrine Krøger, Dagbladet

Herlig og skummel barnebok

"Den er både morsom, spennende,skummel og tankevekkende. KnutNærum og illustratøren Bjørn Ouslandhar med «Glemmestedet»levert ei herlig bildebok. [...] det er viktig å ta vare på minnene,og det er viktig å aldri bliglemt. Og Knut Nærum og BjørnOusland har funnet en form for åreflektere over det som er særsvellykket. Dette er ei framifrå bildebok,som også sier noe om hvorviktig det er med et velfylt bibliotek."

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

"Herlig,fantasifull og litt skummelhistorie for de minste."

Stine Nyquist, Østlands-Posten

To the top

Author Knut Nærum

Bjørn Ousland (1959–) is a cartoonist, illustrator and author of children’s books.
He has received several awards for his illustrations and cartoons, and his lines are filled with humor.

To the top

Foreign rights
Denmark

To the top