God Night, Night (Innbundet)

Author:

Gro Dahle

Norwegian title: God natt, natt
Author:
Binding: Innbundet
Year: 2009
Pages: 80
Illustrator: Nyhus, Svein
Publisher: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202313760
Age: 3 - 9
Overview God natt, natt

Good Night, Night is a collection of poetry and drawings that wish the world a good night. The poems are full of tenderness and love for everything from trees and houses to dogs and humans.

This is a book that comforts. It is a lullaby-book. A book that can be read over and over.

A beautiful and poetic book.

For ages 4–8 years

To the top

More books by Gro Dahle:

Reviews God natt, natt

Nydelig mot natta

Kjærlighet. Det stråler en varme fra sidene i denne boka som best kan oppsummeres slik (...) Ja, takk, dette er ei bok jeg gjerne kan lese mange kvelder. Så åpen og åpnende som den er, og likevel så beroligende. Og så fullkomment som teksten og bildene går sammen gjennom -sidene. Svein Nyhus sine bilder er drømmeaktige, enkle streker og flater, som summarisk setter en stemning, antyder noe med et symbol. Og alt er pakket i en blålilla sovefarge."

Marianne Lystrup, Vårt Land

Kunstnerisk nattaklem

"«God natt, natt» er nok et kunstverk fra forfatterparet Gro Dahle og Svein Nyhus (...) vers og illustrasjoner som gir avslappet sengestemning og garantert gode drømmer (...) «God natt, natt» er en bok som kan leses i sin helhet, eller stykkevis og delt, mange, mange ganger."

Petra J. Helgesen, Bergens Tidende

Virkelig god natt

”(…) det treff er så hjerteskjærende godt (…) Etter denne godnattboka, føles søvnen faktisk litt tryggere, og våkenheten hakket mindre ensom. «God natt, natt» er en av desembermørkets absolutte favoritter.”

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

Nattabok med motstand i

"Dahle/Nyhus trenger neppe noen presentasjon lenger. Ekteparet er i barnelitteraturens elitedivisjon, og her lykkes de med å skape nerve og substans i en tilsynelatende troskyldig sjanger: godnatt-diktet (...) Boka har potensial langt ut over å være en småbarnsbok. Den vil være et godt valg som en introduksjon til et utvidet verdensbilde for litt eldre barn, og ikke minst kan den ha stort potensial som kultbok og humanetisk aftenbønn for poetisk anlagte voksne og ungdommer. Kanskje kan den også fungere terapeutisk? Alt i alt har Dahle/Nyhus skapt en kostelig perle og en sterk fortelling om ro og trygghet i en urolig verden. Denne boka bør mange unne seg!"

Morten Haugen, Adresseavisen

Bok til gjenbruk

"God natt, natt" er en nydelig produksjon, med deilig tykt papir og små sider. Den kan leses igjen og igjen av store og små, aller helst sammen.”

Anne Cathrine Straume, NRK

Dikt i dynemodus

”Dahle er ein svært trygg barnebokforfattar, ho skriv for og til barn (og vaksne som les for barn) og skaper truverdige barnestemmer som samstundes er litterært interessante. Svein Nyhus brukar svart tusj mot blå bakgrunn og kontrasterer med oransje. Han visualiserer situasjonar og figurar i dikta, forma er stilisert, og visse motiv er gjennomgåande (...). Uttrykket er dempa og reint og konkurrerer ikkje ut tekstane.”

Ingeborg Mjør, Dag og Tid

Sov godt

Gro Dahle og Svein Nyhus har laget en nydelig bok om å legge seg (...) God natt, natt er rett og slett en lise å lese for store og små. Det er en bok å lese for andre og ha på nattbordet for å vrenge av seg alle tanker og legge dem som en genser på stolen."

 
Linn T. Sunne, Oppland Arbeiderblad

To the top

Author Gro Dahle

Gro Dahle (b. 1962) writes for both children and adults. As a children's author she is known for her poetic books on themes that are often given little attention. Her poetry collections Riddles of Rain and A Hundred Thousand Hours have solid places in the canon of modern Norwegian poetry. She has also published novels and short stories.

To the top

Foreign rights
Sweden

To the top