Gårdsøl (Innbundet)

Det norske ølet

Author:

Lars Marius Garshol

Norwegian title: Gårdsøl
Norwegian subtitle: Det norske ølet
Author:
Binding: Innbundet
Year: 2016
Pages: 168
Publisher: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202517465
Kategori: Cook Books
Age: 25 - 70
Overview Gårdsøl

An engaging and sparkling book about beer.

The traditional Norwegian beer was brewed on the farms in a time where it was statutory to brew strong beer. And to the joy of all beer enthusiasts, beer is still brewed in the traditional way many places in Norway. The traditions surrounding the brewing of beer are many, and a small peak into this world is an exciting way to see how beer has affected us in old days and now.

Gårdsøl take us on a journey filled with wonder and joy over everything that is simmering and fermenting in basements and brew houses - Beer tasting like nothing you can buy in the store. Juniper branches, local herbs, malt - all of these ingredients bring distinction and character to the beer.

The writer has visited many brewers of beer, and they share from what they have learned about brewing through generations, and show how they still brew in the old ways - with methods that go against all theories on the matter. It turns out to be working perfectly well, and the results are supreme, very tasty and totally different from other beer.

The book also contains recipes and brewing methods from different areas of Norway. You will also find the recipe for Mead (mjød) - the god drink itself - for those who wish to try something special for extra special occasions.

"This Beer Book is virtually a sensation!"
ØSTLENDINGEN

National winner of Gourmand World Cookbook Awards 2016 - BEER BOOK

To the top

Reviews Gårdsøl

Årets ølbokhøst 04.11.2016

ØLSPALTEN I likhet med i fjor og i forfjor er det også i høst utgitt en rekke nye ølbøker her til lands. Det er nesten så man kan begynne å snakke om ølbokhøsten. Mange av bøkene ligner hverandre, noen forfattere er mest opptatt av brygging, andre er mer opptatt av å registrere det som finnes av øl rundt om i landet. Øl og mat er også et velkjent tema etter hvert. Artig er det selvsagt når noen klarer å gi allerede kjent stoff et nytt perspektiv. Aller best er det når noen evner å finne nye emner innen ølverdenen og fortelle om helt overraskende ting! Lars Marius Garshol: Gårdsøl - Det norske ølet (Cappelen Damm) Dette er nærmest en sensasjon av en ølbok! Forfatteren, som tidligere har gitt ut bok om litauisk øl på eget forlag, har nå fordypet seg i bryggingen som skjer på gårder rundt om i Norge. Han forteller spennende og overraskende historier om norsk øl på engasjerende vis!

 
Bjørn-Frode Løvlund, Østlendingen

To the top

Foreign rights