Aubergine and Tahini
Hverdagsmat fra Tyrkia, Midtøsten og bortenfor
Vidar Bergum
Norwegian title: | Hummus og granateple |
Norwegian subtitle: | Mat fra Tyrkia og Midtøsten |
Author: | Vidar Bergum |
Binding: | Innbundet |
Year: | 2018 |
Pages: | 256 |
Publisher: | Cappelen Damm |
Språk: | Bokmål |
Originaltittel: | Hummus & granateple |
ISBN/EAN: | 9788202565022 |
Kategori: | Cook Books |
Hummus and Pomegranate is an inspiring and unpretentious introduction to one of the world's most traditional and renowned cuisines. Here you will be introduced to the best food from Turkey and the Middle East. Dishes and flavors that have been developed and perfected from generation to generation throughout numerous dynasties and empires.
You won't necessarily find the tastiest Turkish or Middle Eastern food at a restaurant - you'll find that in people's homes. Most of the recipes in the book are therefore classic homemade everyday dishes, prepared just as they are in the many kitchens all over Turkey and the Middle East.
Hverdagsmat fra Tyrkia, Midtøsten og bortenfor
Vidar Bergum
«For noen er det viktigste med å gå på restaurant å oppleve mattradisjoner fra helt andre deler av verden, som ikke er mulig å få på annen måte. «Hummus og granateple: mat fra Tyrkia og Midtøsten» er her for å motbevise akkurat dette.»
«Vidar Bergum gir oss en bredde av deilige oppskrifter som er enkle å følge, og som får det til å kile i smaksløkene bare av å lese dem. Den har oppskrifter til en del klassiske retter, slik som hummus, auberginesalat, falafel og kebab, som du bare må få med deg.»
Miriam Folland (matkritiker), NRK.no(...) I det som trolig er årets fineste kokebok, «Hummus og granateple» av Vidar Bergum, skriver den Istanbul-baserte bloggeren at tyrkerne har mer enn hundre måter å tilberede aubergine på. Hans egen favoritt er en tyrkisk auberginesalat med paprika som både er vakker og innmari god. Vidar løser auberginens tendens til å være vanskelig å steke ved å bake den i ovnen. (...)
(...) Vidar har et interessant tips: Skrell auberginen sånn halvveis, så den blir sebramønstret. Det gir bedre bruning, samtidig som det gir ekstra smak å beholde litt av skallet. Godt til fisk og kylling, eller sammen med andre grønnsakretter. (...)
Andreas Viestad, Dagbladet Magasinet (Det beste jeg vet)«...En sensasjon av en tyrkisk kokebok»
«I begynnelsen av 2018 utkom det en sensasjon av en tyrkisk kokebok på norsk med navnet Hummus og granateple - Mat fra Tyrkia og Midtøsten...»
«...Bak kokeboken står Vidar Bergum, som har mestret å lage en fargerik og inspirerende kokebok med oppskrifter fra Tyrkia og Midtøsten. Selv om kokeboken er på norsk, er den lett forståelig for svensker og dansker, som garantert kommer til å elske boken...»
Alanya DK, alanyadk.dk«Hummus og granateple er en herlig bok for alle som er på sin første reise inn i det tyrkiske kjøkken, eller som undertittelen forteller: Midtøsten. Er det vanskelig? Nei! Og siden Vidar etterhvert er blitt et slags orakel på feltet, er det garantert mye her for den som allerede har basiskunnskap. Forfattaren sjølv er en både behagelig og underholdende formidler av alt fra tyrkisk kulinarisk historie, til matlagningsteknikker og personlige anekdoter. Dette er med andre ord en svært leseverdig bok. Og bildene tatt av tyrkiske Bahar Kitapci? Jeg oppsummerer i ett ord: SLURP!»
Maj-Britt Aagaard, spiselandslaget.comGermany |