Why Don’t all countries Have a President? (Innbundet)

og 52 andre ting du lurer på om politikk

Series: Og 52 andre ting du lurer på 1

Author:

Susanne Kaluza

Norwegian title: Hvorfor har vi ikke president i Norge?
Norwegian subtitle: og 52 andre ting du lurer på om politikk
Author:
Binding: Innbundet
Year: 2021
Pages: 72
Illustrator: Furuberg, Leonard
Publisher: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Series: Og 52 andre ting du lurer på
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202694678
Kategori: Narrative Non-fiction og Children's Books
Age: 7 - 12
Overview Hvorfor har vi ikke president i Norge?

Children ask a lot of strange questions and in this new non-fiction series, they’ll get answers!

This lively, fully illustrated book answers children’s questions about politics, big and small. What does a politician actually do? Can children vote in elections? And does the Prime Minister really live in parliament?

Why Don’t all countries Have a President? is educational and easy to understand, has humorous illustrations, and is a perfect conversation starter about politics for children aged 6 to 9.

To the top

Reviews Hvorfor har vi ikke president i Norge?

«Et kupp for vitebegjærlige barn – og for foreldre som sliter med å svare.»

 
Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Kunnskapsbombe til fremtidens changemakers 21.08.2021

«Susanne Kaluzas Hvorfor har vi ikke president i Norge? er en nyttig og fin sakprosabok for barn. Gratis med på kjøpet får de voksne en oppfriskning av basiskunnskapen.»

«For barnas del er verdien av boka soleklar: De er generasjonen som skal løse klimakrisa, utslette rasisme og utjevne ulikheten i verden, så det er klart de må sette seg inn i det politiske systemet. Det betyr at de må begynne å tenke, reflektere og diskutere, helst så tidlig som mulig.»

«Jeg håper og tror at denne boka kan spire kunnskap og refleksjon om grunnleggende verdier, om hvilken verden vi ønsker å leve i og om hvordan vi alle – store som små – kan gjøre en forskjell.»

Shana Fevang Mathai, NRK.no

Spillets regler 26.06.2021


"Boka er strukturert i en rekke spørsmål og svar. Spørsmålene treffer nok godt på hva barn lurer på. Hvorfor ordførere har kjeder, om politikere er uvenner, og hvorfor konger har krone på hodet."

"Et veldig fint trekk er balanserte framstillinger av politiske kjernespørsmål, som skatt og EU, der begge politiske leirer forklares. Denne boka er et godt utgangspunkt for å snakke om alle de politiske budskap og kampanjer som over sommeren vil fylle det offentlige rom."

"Leonard Furubergs morsomme tegninger levendegjør tematikken. Bildene vekker nysgjerrigheten med sterke farger og fokuserer på menneskene i politikken."

Karl Kristian Bekeng, Klassekampen

To the top

Author Susanne Kaluza

Leonard Furuberg (b. 1988) is an illustrator and character designer with experience from various fields including game design, advertising and book production.

To the top

Bøker i serien
Foreign rights