I Should Have Locked You Up (Innbundet)

Author:

Hilde Lindset

Norwegian title: Jeg burde ha sperret deg inne
Author:
Binding: Innbundet
Year: 2012
Pages: 144
Publisher: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202380571
Overview Jeg burde ha sperret deg inne

En far konfronterer sønnen med overgrepsbeskyldninger, en musikklærer kjører en omvei med sin altfor unge elev, og en helt alminnelig dverg utøver en merkelig makt over et reisende par. Hilde Lindset skriver konsentrerte noveller om det tilsynelatende hverdagslige, men som hele tiden presses mot det underforståtte og metaforiske.

To the top

More books by Hilde Lindset:

Reviews Jeg burde ha sperret deg inne

Sterk litterær røst

"(...)en meget sterk debut. Lindsets dialoger flyter uanstrengt, og hun holder tunge motiver oppe med en overbevisende letthet. Det blir svært spennende å se hvor hennes forfatterskap tar veien videre."

 
ESKIL SKJELDAL , Telemarksavisa

"Den siste novellen i Hilde Lindsets debutbok, «En helt alminnelig dverg», er også den som setter novellesamlingens hovedmotiv i relieff: To mennesker som ikke ser hva de er for hverandre. Dette motivet beskriver Lindset godt - hun er en skarp betrakter av selvbedrag og forstillelse (...) Lindset sikter konsekvent mot det fortettede. Som regel holder hun balansen svært godt. «Omvei», en av de beste fortellingene, handler om en musikklærer som kommer noen centimeter fra å forgripe seg på sin tretten år gamle elev. Her viser Lindset sine to sterkeste kort: en skrudd virkelighetsforståelse framlagt i et glassklart språk. «Omvei» handler om det som ikke skjedde. Trettenåringen kommer seg ut av bilen i det avgjørende øyeblikket. Men Lindset gjør trusselen troverdig; det er godt gjort (...) Det finnes knapt dødpunkter i boka; den har spenning og driv."

Jan Grue, Klassekampen

"På sitt beste viser Lindset en sikker fornemmelse for formen, at hun behersker den tørre tonen, og at hun har et skarpt blikk for hvordan gammelt gruff fortsetter å velle opp i menneskene. Det lover godt for fortsettelsen."

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Uro i intimsfæren

"Den som liker hverdagsnære noveller spunnet omkring åpne eller mer fordekte samlivskonflikter som avdekkes uten å løses, bør ta en nærmere titt på debutboka til Hilde Lindset (...) Hilde Lindsets debutnoveller står til en klar laud."

Steinar Sivertsen , Stavanger Aftenblad

Mellommenneskelig mellom linjene

"Spenningen i tekstene ligger nettopp i spillet mellom personene. Skal vi stole på den som har ordet, eller er vi utsatt for en upålitelig forteller? Hva kan vi egentlig vite om våre nærmeste? (...) Lindsets språk er solid og finstemt (...)"

Mari Reinholt Aas , Vårt Land

Godt fortalt av debutant

"Lindset forteller godt. Hun leverer gode stemningsskildringer og evner å skape pirrende spenning med enkle midler.

Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

To the top

Author Hilde Lindset

Hilde Lindset (1978–) has a degree in Nordic literature, media theatre studies. She has taught Norwegian literature and language at the Goethe University in Frankfurt. Currently, she lives in Berlin. She made her literary debut with the collection of short stories I should have locked you inside (Jeg burde sperret deg inne) in 2012, a debut that got her enthusiastic reviews in several of the Norwegian newspapers. She has since published three more collections of short stories.

To the top

Foreign rights