I Am Number 13 (Innbundet)

Author:

Øistein Borge

Norwegian title: Jeg er nummer 13
Author:
Binding: Innbundet
Year: 2019
Pages: 304
Publisher: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202604837
Kategori: Mystery and Crime
Overview Jeg er nummer 13

In his dark rage, murder is art – Now he wants to sign his masterpiece

In September 2017, a Norwegian exchange student is found murdered in a park outside Amsterdam, taken out with a bolt pistol. Criminal investigator Bogart Bull is sent to Amsterdam on the first flight. In the Dutch capital, there is a man who calls himself Rezník and regards himself as a groundbreaking artist. And Rezník has only just begun.

A new murder takes place, this time with a weapon that bewilders the police.

'Øystein Borge is a writer who masters the craftmanship of crime writing to perfection.'
VG

To the top

More books by Øistein Borge:

Reviews Jeg er nummer 13

Øistein Borge er en kritikerrost og prisnominert spenningsforfatter. Jeg er nummer 13 er tredje bok i Bogart Bull serien. Dette er en sidevender av en bok, og en enormt fengende historie. For hver gang Borge utgir ny kriminalroman, vet en det er kvalitet. Handlingen er blant annet lagt til 2017, da en norsk utvekslingsstudent blir funnet drept i en park utenfor Amsterdam. Tatt av dage med en boltpistol. Den er bare å ta av seg hatten for Øistein. Jeg er nummer 13 er et mesterverk av de sjeldne, en kriminalroman som er intens og brutal, samt lettlest og velskreven.

 
Bygdebladet

Velskrevet og spennende 10.01.2019

Jeg er nummer 13 er Øistein Borges tredje bok om Bogart Bull, og alle holder jevnt høyt nivå, med den forrige, Det som aldri dør, som det foreløpige høydepunktet. Grunnen til at årets bok ikke når helt opp dit er det spinnville plotet, som er godt uttenkt, men litt vel fjernt, selv i en kriminalroman. Vi sitter igjen med noen spørsmål om både hvordan og hvorfor når det hele er over, men evnen til å skape spenning og interessante karakterer skal ingen ta fra den relativt ferske, men voksne krimforfatteren.

 
Atle Nielsen, BOK365

«Øistein Borge er en forfatter som behersker de håndverksmessige sidene av krimskrivingen til tuppen av fingerspissene.»

Sindre Hovdenakk, VG

To the top

Foreign rights
Germany

To the top