The Class (Innbundet)

Author:

Marte Spurkland

Norwegian title: Klassen
Author:
Binding: Innbundet
Year: 2017
Pages: 320
Publisher: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202534165
Kategori: Narrative Non-fiction
Overview Klassen

This book follows a group of students through their last year of high school. Seven youths between childhood and adulthood, between feigned security and fumbling experimentation, many of them between two cultures, often uncertain about both their own and others' relation ships with sex and gender. With warmth, insight and curiosity, one of the country's best journalists depicts a group of youth that provides a cross section of being 18 years old in Norway in 2017.

NOMINATED TO THE BRAGE PRIZE 2017

‘It´s impossible not to be moved by Marte Spurkland´s The Class’
DAGBLADET

To the top

More books by Marte Spurkland:

  • Out of the Crisis

    Beretninger om sammenbrudd og tilsynelatende håpløshet, men også om mot og den ukjente styrken som bor i oss alle

    Marte Spurkland

    Innbundet
Reviews Klassen

Umulig å ikke bli rørt av Marte Spurklands «Klassen» 10.11.2017

Spurklands fortellende journalistikk får fram kraften i enkeltmenneskers liv.

 
Marius Wulfsberg, Dagbladet

Livet, liksom 01.12.2017

(...) Muntlige sitater er sømløst vevd inn i fortellingen – små stjerneskudd av konkret, individualisert språk. Det gir skildringen en interessant, produktiv gnissing mellom indre monolog og journalistisk utenfrablikk. (...) I mine øyne er Klassens styrke at den viser hvordan kultur og kontekst internaliseres i et knippe samtidige norske skolekropper, fra kunnskapsløft og kjønnskonvensjoner til de digitale nettverkenes djevelske mekanismer (...) Om jeg gråt mens jeg leste? Det har ikke du noe med. Men jeg kan si at det er ganske vanskelig å la være når du stilles åpent overfor den nesten ufattelige anstrengelsen det er å bli en slags voksen, et slags menneske.

Bjarne Riiser Gundersen, Morgenbladet

Marte Spurkland skriver gripende om siste skoleår 18.11.2017

Spurkland skriver godt, historien om Anette og de syv elevene er like fengende som en god oppvekstroman. (...) Ingen kan være uberørt av de sterke historiene, særlig om hvordan ungdommen med innvandrerbakgrunn må balansere livet hjemme, med det som møter dem på skolen og i gjengen. Felles for alle er ønsket om anerkjennelse på sosiale medier. Det er både lærerikt og rørende. (...) Jeg satt med klump i halsen de siste kapitlene, da de skulle opp til eksamen. Gjennom boken ble jeg glad i dem, og like ivrig som Anette for at de skal få ut sitt beste.

Gunnar Kagge, Aftenposten

Viser vei i en ukjent verden 20.11.2017

Marte Spurklands rapport fra et skoleunivers treffer midt i planeten. (...) Spurkland er ikke selv til stede som intervjuer i boken, men gjenforteller det hun har fått høre i intervjuer, og bruker en del direkte sitater og meldinger, som gir teksten liv og autentisitet. (...) Den gode journalisten vet at hun må møte verden med et eget selvstendig blikk på det som skjer. (...) Debatten av skolen blir ofte ført av mennesker som er langt unna klasserommet. I denne boken er det, til en forandring, skolens egentlige hovedpersoner som har ordet.

Knut Hoem, NRK Bok

Generasjon Iphone fra to ulike vinkler 27.10.2017

Spurkland klarer å engasjere leseren i læreren og elevene fra første side, og hun fremstiller siste året på videregående skole som så spennende og så viktig at leseren uvillig legger boken fra seg. Alminnelig ungdoms skoleprøver og kjæresteproblematikk fremstår brått som utrolig viktig. Og innimellom må man gråte, fordi man er rørt eller lettet eller rasende på elevenes og lærerens vegne.

(...) Spurkland klarer å formidle deres blanding av sterk følsomhet, styrke og nummenhet. (...) Der nesten alt er tall hos Twenge, er nesten alt anekdotisk hos Spurkland, men på en måte som til fulle demonstrerer den fortellende journalistikkens betydning.

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

To the top

Foreign rights