My Beating Heart (Innbundet)

Author:

Alf Kjetil Walgermo

Norwegian title: Mitt bankande hjarte
Author:
Binding: Innbundet
Year: 2011
Pages: 208
Publisher: Cappelen Damm
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788202333782
Age: 11 - 16
Overview Mitt bankande hjarte

My beating heart deals with life at its finest and also its most awful. Amanda is fourteen years old and in love. At the same time, a dangerous illness threatens to rob her of everything: love and hope of being loved, life itself. But this is not a story about illness. It is a love story. What is it like for a young girl in love to be waiting for a heart transplant?

My beating heart is both a description of illness and an extremely well told love story. … It is realistic, sad and romantic at the same time.’
Litteraturavisen Bokstaver

‘Alf Kjetil Walgermo creates a dramatic story filled with hope and doubt – the sometimes optimistic alternating with increasingly depressive periods. … That reader hardly exists who is unaffected – and who does not feel the strain on the body it is to live in uncertainty everyday – when one is young and should have a long life to live. … My beating heart has an intense nerve – written with empathy and insight.’
Gjengangeren

‘A beautiful and funny book to get wiser from.’
Stavanger Aftenblad

My beating heart philosophizes on the relation body and soul in such a simple way, so elegantly. … Alf Kjetil Walgermo has written a book with both heart and brain.’
Barnebokkritikk

To the top

More books by Alf Kjetil Walgermo:

Reviews Mitt bankande hjarte

"Nydeleg og humoristisk bok til å bli klok av. [...] Til tross for at jentene i boka både måler puppar, menstruerer og skriv kysselister, så er dette ei bok for både gutar og jenter. Ja, for alle slags menneske. For det er ei bok til å bli klokare av. […] Stemninga i boka går frå tristhet og depresjon til febrilsk humor. Det er ein spanande kjærleiksroman. Det er ein roman om det å vera ung, om å vera seg sjølv og om vennskap. Og om å vera gammal. Det er mykje å læra også reint faktisk om hjartesjukdom og transplantasjon."

Ingeborg Marie Jensen, Stavanger Aftenblad

"Alf Kjetil Walgermo skaper en dramatisk story fylt av håp og tvil – med tidvis optimisme som veksler med tiltagende depressive perioder. Romanen er noe langt mer enn en summarisk ytre skildring av en desperat livssituasjon. Langt mer tar forfatteren tak i Amandas følelsesliv hvor redselen alltid er nærværende – og hvor tankene sprenger realistiske rammer. Neppe finnes den leser som ikke lar seg påvirke – og som selv føler på kroppen hvilken påkjenning det må være hver eneste dag å leve i spenning ved det å ikke vite – samtidig som man er ung og burde ha et langt liv å leve. Mitt bankande hjarte rommer en intens nerve – skrevet med innlevelse og innsikt."

Jon Terje Grønli, Gjengangeren

"[...] det endte med at jeg ikke klarte å legge fra meg boka! Jeg ble veldig fascinert av balansegangen mellom forelskelse og hjertefeil som går igjen gjennom hele boka [...] en bok jeg vil anbefale."

Kjersti Ruud Salomonsen, Vårt Land

"Fin skrivekunst [...] en engasjerende fortelling om liv og død, forelskelse og flere typer hjertesorg [...] en både god og nyttig bok."

Morten Haugen, Aftenposten

"Mitt bankande hjarte er en kjærlighetshistorie med en original vri, som bør kunne skaffe donorsaken flere unge støttespillere [...] Hjertegripende [...] Når boka fenger, er det åpenbart også på grunn av at Walgermo skriver godt: lett og ofte humoristisk om de tunge og alvorlige emnene. Denne voksne mannen klarer faktisk å gjøre fjortisjentestemmen svært troverdig [...] Designer Johanne Hjorthol har også latt omslaget gjenspeile tematikken i boka på en briljant måte. En av Årets vakreste bøker, kanskje? [...] Mitt bankande hjarte filosoferer om forholdet kropp–sjel så enkelt, så elegant [...] Alf Kjetil Walgermo har skrevet en bok med både hjerte og hjerne."

Hanne Brække, Barnebokkritikk.no

Hjarteskjærande

"Alf Kjetil Walgermo har skrive ein ungdomsroman om å vere fjorten år så eg gjenkjenner det sårbare i den tida. Men han har også skrive om å vere vaksen så eg kjenner igjen kor hjarteskjærande det også kan vere. «Mitt bankande hjarte» tek hjartesmerte på alvor i forelsking og hjartesjukdom. […] Eg bit negler og ventar på om kjærasten snart kjem, om hjartet snart kjem. Kor godt at det finst ungdomsromanar som er verkelegheitsnære og ikkje berre fantasy!"

Torill Myren, Sunnmørsposten

Eit bankande hjarte

"Walgermo er ein utruleg flink forteljar, og han maktar å formulera fint og kjenslevart det som rører seg i tenåringen i møte med pubertet og vaksenliv. Det heile virkar så ekte og truverdig, og romanen har alle føresetnader til å «treffa» den aktuelle målgruppa. Det gjeld også i møte med alvorsame spørsmål som sjukdom og død. Forfattaren fører eit framifrå godt språk. Romanen er lettlesen og språket gir forteljinga ein ekstra driv."

Audun Mosevoll, Dagen

Knallbra ungdomsroman

"(...) dette er ei spennande og medrivande bok, nesten det som på godt nynorsk kallast ein page-turner. Det er ikkje først og fremst ei sjukdomshistorie vi får lese, men ein drivande god kjærleiksroman. Med personar vi trur på, både hovudpersonane og bipersonane. Historia er etande godt fortalt, og flyt fram i eit lett og presist språk."

Reidar Skarbø, Nytt i uka

"Alf Kjetil Walgermo beskriver Amandas känslor så övertygande och det är roligt och sorgligt om vartannat. [...] Det här är en angelägen historia om vänskap och att hitta sig själv när man är som mest rädd att försvinna för alltid."

Johanna Hejdenberg, Arbetarbladet (Sverige)

Tonårsliv övertygande fångat i flykten

"Det finns många svenska ungdomsromaner där barn och ungdomar låter som om de var med i ett avsnitt av en amerikansk ungdomsserie. I Mitt bultande hjärta låter ungdomarna inte på detta tillgjorda sätt, de låter precis som svenska ungdomar. Och så är den här ungdomsromanen ändå översatt från norska! En angelägen och gripande bok om ung kärlek, liv och död, och kanske även om återuppståndelse, till och med när det verkar som om det är ‘game over’."

Belinda Graham, Tidningen Kulturen (Sverige)

"Dette er en god bok om et tema som er viktig (...) Jeg tror på Amanda og hennes historie. Og jeg tror ikke jeg har lest en roman om denne tematikken før."

Beate Ranheim, Barnebokforum

"Historien om Amanda er et gribende og eftertænksomt bud på, hvordan det er, når livet trækker i to helt forskellige retninger på samme tid. Når glæde og spænding kæmper med sorg og angst om pladsen i ens hjerte, og når man ikke med sikkerhed kan vide, om livet snart er slut eller først lige ved at begynde."

Frederikke Winther, Weekendavisen (Danmark)

"«Mitt bankande hjarte» er en veldig spennende bok som er skrevet på nynorsk. Den er likevel ikke vanskelig å lese og passer veldig bra for de litt yngre ungdommene rundt elleve til fjorten år. Det er en sterk bok, og forfatteren har klart å fange følelsene til denne jenta på en veldig god måte. Man får vite hennes historie og føler at man kjenner henne, og vil bare vite hvordan det ender."

Helle (14), Sortlands-Avisa

Att börja bli vuxen och bli kär

"Det är en vacker berättelse om vänskap, kärlek, livet och döden, som verkligen berör."

Lina Wegendal, Kristianstadsbladet (Sverige)

"[...] en färgrik, gripande och inträngande berättelse om glädje och sorg i skuggan av en livshotande sjukdom."

Susanne Holmlund, Sundsvalls Tidning (Sverige)

To the top

Author Alf Kjetil Walgermo

Alf Kjetil Walgermo (b. 1977) is an author as well as a journalist, critic and former culture editor at the Norwegian daily newspaper Vårt land. He has written several books for young readers, as well as non-fiction for an adult audience.

To the top

Foreign rights
Belgium
Czech Republic
Denmark
France
Germany
Iceland
Sweden

To the top