He Never Promised Me Gold, Only Green Forests (Innbundet)

The Nature Man and I

Author:

Lene Julsen

Norwegian title: Naturmannen og jeg
Norwegian subtitle: Han lovet meg aldri gull, bare grønne skoger
Author:
Binding: Innbundet
Year: 2017
Pages: 224
Illustrator: Martinsen, André
Publisher: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202534141
Overview Naturmannen og jeg

Man loves woman. Woman loves man. But 385,186 square kilometers of Norwegian nature separates them. All she wants is to have children, all he wants is to go to the mountains. Convincing a ‘Nature Man' that there is room for a child will prove to be just as difficult as walking up Store Skagastølstind in stilettos. A warm, humorous story about how people can live together despite great differences.

To the top

Reviews Naturmannen og jeg

Kombinasjonen av det hysterisk morsomme og det alvorlige, samt et plettfritt skrivespråk, gjorde boken til en sekser for meg. Jeg anbefaler boken til både kvinner og menn, og til både unge og voksne. Jeg håper Lene Julsen skriver flere bøker, for jeg er fan!

 
Camilla Aarøen, The girl who reads (blogg)

Forfriskende om kjærligheten og naturen 08.06.2017

(...) Boka har flere nivåer, med utmerket humor og et alvor som røsker i deg som leser. Skal du bare lese en bok denne sommeren, anbefaler jeg denne! (...) Den handler om dype, mellommenneskelige relasjoner. Her er det noe for både menn og kvinner, gammel og ung.

Elin Hansson, Fjell og vidde

Når naturen blir den største rivalen

Pensum for vitebegjærlige (...) I boka "Naturmannen og jeg - han lovet meg aldri gull, bare grønne skoger" skriver hun festlig, friskt og med selvironi om hvordan det i himmelens navn er mulig å leve sammen med en som virkelig befinner seg stort sett på et helt annet sted enn henne selv (...) Les og få deg en god latter. Og om du er singel kvinne; en aldri så liten advarsel.

Anne Lene Johnsen, Helsemagasinet nr. 4/2017

Samlivet kaller 18.05.2017

Fjellfant eller tilfeldig gissel under samme tak: Skal du lese én bok i år så la det være denne. (...) Mellom permene i «Naturmannen og jeg» venter skarpe observasjoner, dype refleksjoner og klokkeren samfunnsanalyse – servert i ei språkdrakt som får den mest glorete Gore-Tex til å blekne. Fra (bokstavelig talt!) stabilt sideleie har friluftsfrue Lene Julsen levert et verk som bør bli pensum på ethvert samlivskurs, bestselger som selvhjelpsbok, og obligatorisk veiviser til friluftslivet for fjellfanters urbane livsledsagere. (...) Der tidligere drypp har vært spastisk morsom raljering rundt samlivet med Naturmannen, toppes boka med en overraskende, leseverdig og lærerik sjelegransking av de to hovedpersonene – med funn mange UTE-lesere ventelig vil kjenne seg igjen i. (...)

Sigurd Rønningen, UTE-magasinet (utgis av FRI FLYT AS)

I natt på jobb ble jeg ferdig med denne lille perlen av en bok, og jeg har fullstendig girlcrush på Lene. Hun skriver sånn at jeg hyler av latter, og blir rørt inn til rota av gjenkjennelig sårbarhet og egen usikkerhet. Sånne leseropplevelser er gull verdt fordi man sitter igjen og føler seg litt mindre alene i verden. Takk Lene, jeg digger deg så sykt! Les boka!

Marthe Valle, Marthe Valles Facebook-side

Herlig sjarmerende 30.03.2017

«Det er noe herlig sjarmerende over Lene Julsens tekster, der hun kjemper sitt livs kamp med og mot naturen, ala naturmannen. (...) En leser får mang en god latter i hverdagens bestrebelser mellom kvinnen og Naturmannen. (...) Lene Julsens styrke er og blir korte, pregnante tekster, gode oneliners - med humor, selvironi, selvutlevering, utlevering av livsledsageren og livet de lever. Hun er på et vis øyeblikkets mester, en mester i å spidde hverdagen og samlivet mellom naturmann og kvinne.»

Guri Hjeltnes, VG

«Boka er knallsterk lesning. En pageturner som veldig mange kan bli sugd inn i. Jeg er dypt imponert over det jeg leser. Lene skriver så drivende, så elegant, så fandenivoldsk og så rørende (…). Virkelighetslitteratur som virkelig er virkelig.»

Haakon Larsen, språkvasker

To the top

Foreign rights