Saboteur (Innbundet)

Author:

John S. Jamtli

Norwegian title: Sabotør
Author:
Binding: Innbundet
Year: 2018
Pages: 104
Publisher: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Sabotør
ISBN/EAN: 9788202548797
Age: 10 - 20
Overview Sabotør

The Nazis occupied Norway in 1940. The occupation came with persecution, imprisonment and executions. Nevertheless, there were many people who resisted the new regime and fought for a free Norway. Saboteur is about the Osvald group and their cat-and-mouse game with the Gestapo's worst agents. Written and illustrated by John Jamtlie. Accessible book that will reach a wide audience.

John Sigvart Jamtli (1982–) is from Mo i Rana and studied at Nordland kunst- og filmfagskole in Kabelvåg. He is a Norwegian illustrator, cartoon creator and conceptual designer. He has published the serial albums Annunaki and DASS.

To the top

More books by John S. Jamtli:

  • Norwegian Ninja

    Den sanne historien om Arne Treholt

    Aleksander Kirkwood Brown og John S. Jamtli

    Innbundet
Reviews Sabotør

Osvald-gruppas store revansj 14.04.2018

"Jamtli viser med «Sabotør» at han har en stødig tegnehånd og talent for gode plot."
"Jamtli har skapt et tydelig persongalleri og farget alt i klare og tiltalende farger. Han er god på å veksle perspektivene. Her er det mange flotte oversiktsbilder av Norge anno 1940-årene, men også heftige actionscener og gode, karakterfulle nærbilder av mennesker. At Jamtli kan tegne og ikke minst komponere flotte seriesider, er hevet over enhver tvil."

 
Erle Marie Sørheim, Dagbladet

Tre tegneserier søker et publikum 09.05.2018

"Jamtli (...) har et godt grep om fortellerspråket, og det er mange norske serieskapere som kan lære et par ting av Sabotør når det kommer til fargelegging."

Aksel Kielland, Morgenbladet

Reinspikka moro 27.04.2018

"Sabotør er genuint morsom, godt tegnet og flott fortalt. Som sjangerfortelling er den stilrent gjennomført, samtidig som Jamtli makter å tilføre sjangeren nye grep."

Egon Låstad, Empirix.no

Menn med store neser i mørket 27.04.2018

"Et norsk actioneventyr fra andre verdenskrig imponerer i balansen mellom underholdning og alvor."
"Det er sjelden å lese en solodebut som fungerer så godt som Sabotør. Som leser blir man revet med fra side til side, og Jamtli viser seg som en svært kompetent forteller og tegner i den vanskelige spenning/action-sjangeren."

Walter Wehus, Barnebokkritikk

Røverhistorie med blodig alvor 22.04.2018

"Jamtli overbeviser virkelig som forteller innen actiongenren."

"Med denne solide bekreftelsen på Jamtlis talent for å fortelle en dynamisk og visuell tegneseriehistorie, og ikke minst hans mestring av den fransk-belgiske streken, kan det umulig være lenge før han blir involvert i et nytt og spennende prosjekt.!

Trond Sätre, Serienett

To the top

Foreign rights