The World Liberators (Innbundet)

Series: Emilie og Samuel 2

Author:

Simon Stranger

Norwegian title: Verdensredderne
Author:
Binding: Innbundet
Year: 2012
Pages: 200
Publisher: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Series: Emilie og Samuel
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202361709
Age: 12 - 18
Overview Verdensredderne

New, freestanding book about Emilie, with whom we are already acquainted from Stranger's last young person's novel, Barsakh.

In this new text, Emilie becomes involved in a youth protest group known as The World Liberators. The protest group is made up of young people of Emilie's age and a little older, and gives an outlet for their opinions on issues such as child labour, cruelty to animals, etc. Things begins with innocent protests, but soon develop into something increasingly more advanced – not to mention risky.

The World Liberators is a thrilling political novel for young people.

To the top

More books by Simon Stranger:

Reviews Verdensredderne

Til ungdommen

"Simon Stranger har skrevet en engasjerende og velkomponert fortelling om unge mennesker som ønsker å gjøre noe viktig og utgjøre en forskjell. (…) Romanen er et godt eksempel på at man kan skrive gode fortellinger for unge mennesker som handler om noe mer enn det som foregår på fest og i klasserommet. Jeg håper boken får mange lesere, og alle som leser den vil forhåpentligvis løfte blikket og shoppe annerledes etterpå."

 
Mari Nymoen Nilsen, VG

Kompromissløst fra Stranger

"Verdensredderne er en bok som engasjerer meg, en modig bok som jeg gjerne skulle se flere av i norsk barne- og ungdomslitteratur. […] Sammenstillingen av historiene til de to jentene, som begge forelsker seg i hver sin gutt, men som ellers lever så vidt forskjellige liv, produserer et ubehag som kler Strangers målrettede fortelling. […] Både Sverre Knudsen, Harald Rosenløw-Eeg og Aleksander Melli har de siste årene skrevet ungdomsromaner av politisk karakter som har flere lag og som kanskje har vel så stor litterær tyngde som Simon Strangers bok. Til gjengjeld er de mer filosofiske og langt fra så eksplisitte i sitt budskap som Stranger. Han vil helt klart nå et ungt og mottakelig publikum. Han skal ha applaus for tydelighet, engasjement, kompromissløshet og mot."

Anne Cathrine Straume, NRK.no

Hvem sydde T-skjorta di?

"I en tilværelse der det meste er luksus, er Simon Strangers bok som en irriterende ulyd man ikke kan få bort. Ulyden spør hvem som lager klærne dine, hvem som plukker kakaobønner til sjokoladen din, hvem som har laget Iphonen din – i det hele tatt: Hvem som holder livet ditt i gang. Svaret er ubehagelig. Forhåpentlig også oppvåknende og engasjerende. Det er altfor ofte barn i den tredje verden som gjør denne jobben. Til en luselønn og med fare for liv og helse. (…) Faren med en slik bok er at den lett kan bli en svart/hvitt-fortelling. En fortelling om det harde livet i Bangladesh der man tross alt er lykkelig kontra oljestinkende Norge. Den undertrykte, fattige arbeideren med fred i sinnet kontra den bortskjemte norske tenåringen. Men det blir ikke sånn. Det blir tvert imot en bok som klarer å balansere disse forskjellene opp mot hverandre, og som klarer å si noe viktig og alvorlig om dem. (…) Verdensredderne er en direkte bok. Den er ikke redd for å bli utdatert, slik bøker skrevet rett inn i tiden fort kan bli, i stedet kaster den seg inn i en debatt det er viktig at kunsten belyser. Det å engasjere seg er en sak som har flere sider. Stranger belyser mange av dem, og han er kompromissløs. Det har ikke ungdomslitteraturen vondt av."

Karen Frøsland Nystøyl, Vårt Land

"Verdensredderne er i det store og det hele både spennende og tankevekkende lesning."

Marius Emanuelsen, Barnebokkritikk.no

Ukas anbefalinger

Vil du være med og gjøre en forskjell og bli litt mer bevisst, start med å lese denne ungdomsboka, der vi møter Emilie og en gruppe ungdom-mer som fokuserer på vårt materialistiske samfunn (...) Simon Stranger er en forfatter med en tydelig agenda: Gjøre verden til et bedre sted."

Marit Hulleberg, Gjøvik bibliotek, Oppland Arbeiderblad

"Enkelt språk, spennende skildringer og engasjerende temaer (...) Å få ungdom til å engasjere seg i samfunnet, stille spørsmål om vedtatte sannheter og ikke minst handle, kan være vanskelig. Men jeg tror forfatteren vil klare å få mange til å gjøre nettopp dette. Anbefales!"

Linn-Aurora Wengen , Aftenposten, Si ;D

To the top

Author Simon Stranger

Simon Stranger (1976–) made his literary début as a children’s author in 2005. In 2006 he was awarded Riksmålsprisen for the book Gjengangeren. Stranger has written number of critically acclaimed novels for adults, as well as his equally acclaimed young adult fiction trilogy Barsakh, The World Liberators (Verdensredderne) and Those Who do not Exist (De som ikke eksisterer).

To the top

Bøker i serien
Foreign rights
Denmark
France
Japan
Netherlands
Republic Of Korea

To the top