Øistein Borge
© Gabriel Ramon

Øistein Borge

Reviews

Øistein Borge er en kritikerrost og prisnominert spenningsforfatter. Jeg er nummer 13 er tredje bok i Bogart Bull serien. Dette er en sidevender av en bok, og en enormt fengende historie. For hver gang Borge utgir ny kriminalroman, vet en det er kvalitet. Handlingen er blant annet lagt til 2017, da en norsk utvekslingsstudent blir funnet drept i en park utenfor Amsterdam. Tatt av dage med en boltpistol. Den er bare å ta av seg hatten for Øistein. Jeg er nummer 13 er et mesterverk av de sjeldne, en kriminalroman som er intens og brutal, samt lettlest og velskreven.

 
BygdebladetJeg er nummer 13
Jeg er nummer 13 er Øistein Borges tredje bok om Bogart Bull, og alle holder jevnt høyt nivå, med den forrige, Det som aldri dør, som det foreløpige høydepunktet. Grunnen til at årets bok ikke når helt opp dit er det spinnville plotet, som er godt uttenkt, men litt vel fjernt, selv i en kriminalroman. Vi sitter igjen med noen spørsmål om både hvordan og hvorfor når det hele er over, men evnen til å skape spenning og interessante karakterer skal ingen ta fra den relativt ferske, men voksne krimforfatteren.
 
Atle Nielsen, BOK365Jeg er nummer 13
«Øistein Borge er en forfatter som behersker de håndverksmessige sidene av krimskrivingen til tuppen av fingerspissene.»
Sindre Hovdenakk, VGJeg er nummer 13

Bibliography

2020 - Bastarden

2019 - Jeg er nummer 13

2017 - Det som aldri dør

2016 - Den syvende demonen