Øistein Borge
© Gabriel Ramon

Øistein Borge

Øistein Borge (b. 1958) has a background in film and advertising, where he has worked as a director, text writer and creative leader. In 2016 he made his crime debut with the first book about Bogart Bull - The Seventh Demon. Both this book and its follow up What Never Dies were well-received by Norwegian critics. He was nominated for the Mauritz Hansen Prize in 2017.

Reviews

«En bok som passer perfekt til årets påskekrim, dette er norsk krim fra øverste hylle.»

 
Henning Sviland, HenningbokhylleMatadorens siste dans

Øistein Borge er en kritikerrost og prisnominert spenningsforfatter. Jeg er nummer 13 er tredje bok i Bogart Bull serien. Dette er en sidevender av en bok, og en enormt fengende historie. For hver gang Borge utgir ny kriminalroman, vet en det er kvalitet. Handlingen er blant annet lagt til 2017, da en norsk utvekslingsstudent blir funnet drept i en park utenfor Amsterdam. Tatt av dage med en boltpistol. Den er bare å ta av seg hatten for Øistein. Jeg er nummer 13 er et mesterverk av de sjeldne, en kriminalroman som er intens og brutal, samt lettlest og velskreven.

 
BygdebladetJeg er nummer 13

Jeg er nummer 13 er Øistein Borges tredje bok om Bogart Bull, og alle holder jevnt høyt nivå, med den forrige, Det som aldri dør, som det foreløpige høydepunktet. Grunnen til at årets bok ikke når helt opp dit er det spinnville plotet, som er godt uttenkt, men litt vel fjernt, selv i en kriminalroman. Vi sitter igjen med noen spørsmål om både hvordan og hvorfor når det hele er over, men evnen til å skape spenning og interessante karakterer skal ingen ta fra den relativt ferske, men voksne krimforfatteren.

 
Atle Nielsen, BOK365Jeg er nummer 13

«Øistein Borge er en forfatter som behersker de håndverksmessige sidene av krimskrivingen til tuppen av fingerspissene.»

Sindre Hovdenakk, VGJeg er nummer 13