Aksel Selmer
© Foto: © Ann Birgitte Tveiten

Aksel Selmer

Aksel Selmer (b. 1958) made his literary début with a poetry collection called Hit skulle det ha kommet noen flere in 1992. Since then he has had another collection of poetry published, as well as ten novels for adults and young readers.

Reviews

"På merkverdig vis er dette en utrolig morsom roman. Feelgood er et understatement."

Emil Otto Syvertsen, FædrelandsvennenSyklisten

"(...)en fortelling som blir bare bedre og bedre jo lenger ut i handlingen man kommer.(...) Selmer skriver tilgjengelig. Jeg liker hans korte og lesbare setninger. Hans nærmest lyriske prosa kler melankolien i fortellingen."

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen DagningenSyklisten

"Myte og realisme sammenføjes i Aksel Selmers fascinerende Bomvogtersken. Det er en på én gang mytisk og genkendelig verden."

Jeppe Krogsgaard Christensen , Berlingske TidendeBomvokteren

Bomvogtersken” er en lige dele smuk, sælsom og grum fabel fra virkelighedens overdrev. Og så er den fantastisk flot skrevet og oversat. De korte, nøgne sætninger er blottet for føleri og understøtter eminent det prunkløse hændelsesforløb med de foruroligende undertoner."

Jyllandsposten, Christian MøgeltoftBomvokteren

(...)man har vist gjort det til en specialitet hos det lille forlag at finde og udgive overset kvalitetslitteratur fra udlandet. Dertil hører Bomvogtersen."

Arne Hardis, WeekendavisenBomvokteren

"Bomvokteren er ein fascinerande roman, mellom anna om å overleve, om å ta utfordringar, om å vere fattig og totalt utlevert til andre menneske, om å leve i skjeringspunktet mellom to verder."

Bjarne Tveiten, FædrelandsvennenBomvokteren

"Aksel Selmer har skrive ein flott roman. Det er på tide at det lesande publikum oppdagar denne forfattarskapen."

Oddmund Hagen, Dag og TidBomvokteren

"Det er det subtile og uforløste i Bomvokteren som appellerer. Det at man ikke helt vet, vekker en blandet reaksjon av vemmelse og begeistring – og det er forfriskende i ny litteratur."

Thea Urdal, DagsavisenBomvokteren

"Presist og underholdene skildrer han tragedier og trivialiteter, begjær og avmakt, panikk og forelskelser.(...) Selmers prosa er ujålete, konkret og god. Personskildringene er treffende."

Maja Djuve Troberg, Dagbladet

"Også i denne romanen anar vi ein stilsikker og stødig forfattar som handsamar stoffet sitt med stor innsikt og elegant litterær klo.(...)Han eig denne sjeldsynte evna til å målbere eit anna språk som ligg under det direkte sagde."

Arne Ruset, Romsdals Budstikke

Men forfatteren viser først og fremst at han er en god menneskekjenner. Med overbevisning gir han stemme til både menn og kvinner i ulike aldre og livssituasjoner. (...) Dette er en innsiktsfull, litt tragikomisk og velskrevet bok om livet i en småby.

Kjersti Haugtrø, Gudbrandsdølen Dagningen

En hund i øret" tilbyr morsom lesning, med en forteller og hovedperson blottet for ethvert alvor og - tilsynelatende i alle fall - blottet for enhver innsikt i seg selv og sitt eget liv..... "Aksel Selmer gjennomfører sitt romanprosjekt med konsekvens, og til tider går han mesteren i denne type skildringer - Erlend Loe - en høy gang." "Les og le!"

Hans H. Skei, Aftenposten

"Kort sagt - anbefalelsesverdig lesning av en solid og språkbevisst forfatter."

Cathrine Krøger, Dagbladet

Forfatteren Aksel Selmer vet ganske mye om kjærlighet. Det var nok derfor han skrev denne boka. Det eneste som er dumt med den, er at den er så veldig rask å lese! Men jeg kommer til å huske den lenge."

Merete N. Netteland, Østlendingen

Bibliography

2021 - Den som står aleine foran sola er ikke ensom

2016 - Under vinduet

2015 - Ekspeditøren

2014 - Syklisten

2013 - Bomvokteren

2010 - Bedringens vei

2006 - Styrkeprøven

2004 - En hund i øret

2002 - Kniv og gaffel

2000 - Anton løper

1999 - Gydas bok

1998 - Plutselig

1997 - Spurv

1996 - Stadionuret

1992 - Hit skulle det kommet noen flere