Aleksander Kirkwood Brown
© Cappelen Damm

Aleksander Kirkwood Brown

Reviews

«Aleksander Kirkwood Brown og Luis Guaragna har skapt en fortryllende ny serie tuftet på norsk folketro.»

«Bergtatt er en utgivelse som nok vil tiltale alle som elsker Amuletten- og Nordlys-serien, så vel som Odin Helgheims Ragnarok. Med andre ord en klar kandidat til Bokslukerprisen.»

«Hvis de to neste bøkene, som hittil er lovet i serien, holder et like høyt nivå som denne, er det duket for en fabelaktig leseropplevelse for målgruppen.»

«Luis Guaragnas illustrasjoner kler fortellingen svært godt. Det er vanskelig ikke å la seg forføre og bli trukket inn i historien allerede fra første side. Spesielt levende er action-sekvensene, som nærmest springer ut av sidene.»

Nora Steenberg, Bok 365Underbyen: Bergtatt

treffsikker start på ny trilogi

Underbyen – Bergtatt har en filmatisk karakter, der man trekkes inn i rutene som tryller frem klassiske osloscener, med sine bygårder og kjente landemerker som kirkegårder, skoler og parker.
...
At Kirkwood Brown med bakgrunn i eventyrfortellinger og Guaragna med bakgrunn i metal-aktig estetikk møtes i oslobasert emo-alve-aktig univers kjennes både briljant og riktig.

Ruth Hege Halstensen, empirix.comUnderbyen: Bergtatt

And it’s… really solid? Structure wise, it does all the things that a story like this is supposed to: It’s very professional. But there’s plenty of originality in the elements the book uses (instead of just copying monsters from Tolkien and Sandman, it uses Norwegian supernatural beings), and it’s surprisingly moving.

Well done.

Lars Ingebrigtsen, lars.ingebrigtsen.noUnderbyen: Bergtatt

«Bergtatt» lover godt, og det skal bli interessant å følge bokserien «Underbyen" videre.

Kristian Hellesund, SydvestenUnderbyen: Bergtatt

... det [føles] som jeg har åpnet døren og nå står på terskelen til en ny og spennende verden når jeg leser fortellingen. Jeg gleder meg til å se hvor de har tenkt å gå videre herfra, og til å bli kjent med mer av Oslos «underby».

Iselin Steinshamn, Serienett.noUnderbyen: Bergtatt