Alexander Løken
© Foto: Moment Studio

Alexander Løken

Alexander Løken (b. 1982), made his literary debut in 2014 with The Troll Skull (Trollskallen), the first book in the trilogy about the character Edvard Frost. The two following books were The Serpent´s egg (Ormeegget) in 2015) and The Wolf Hammer (Ulvehammeren) in 2016. The trilogy is timed at the end of the 19th century and the storylines include a lot of the classic Norwegian storytelling and mythology. The books are suitable for children who enjoy stories filled with action and knowledge.

The Dead can see you (De døde ser deg) published in 2017 is Løkens first book in the Young Adult segment. A both scary and interesting story about a society where your secrets are no longer your own.
Alexander Løken is a productive and creative writer with many more projects coming out in the years to come. He won the very first Bokslukerprisen for his debut, The Troll Skull in 2014.

Reviews

"Vinnergrepet hos Løken er å legge handlingen – og romanformen – drøyt hundre år tilbake i tida. Det skaper en retro-stemning som er like full av stilig sjarm som av spenning, og en bra dose rå trollkamp. Det mest spennende, er hvor skremmende, og rent ut sagt fæle, trollene er blitt. [...] I mangt er det en radikal gjenskaping av den norske troll-mytologien som Alexander Løken legger fram. Og han sørger for å gi trollene et truende nærvær som det er lenge siden sist de hadde. Samtidig har Løken skapt et særs interessant lag som drar ut på den farefulle troll-ekspedisjonen. [...] Og det viser seg snart at Alexander Løken behersker et språk og en stil som er ypperlig egnet til å hanskes med dette stoffet. Å revitalisere trollene i en norsk barneskrekkroman er ingen enkel oppgave, men han utfører den med glans. «Trollskallen» er en særegen norsk fantasyroman, og den er like original som den er dyktig gjennomført."

Geir Vestad, Hamar ArbeiderbladTrollskallen

"Løken er god til å bygge opp spenning, uhyggen kommer raskt snikende, i regntunge bygater som i mørk skog. Det effektive språket har mye av æren for det: Knappe setninger og god perspektivbruk, som stadig får deg til å skvette når det kommer overraskelser fra uventet hold. [...] jeg er glad for at avslutningen legger opp til en fortsettelse."

Marie L. Kleve, DagbladetTrollskallen

"Debutanten Alexander Løken har skrevet en fartsfylt spenningsroman som henter stoff fra norske undereventyr og narrative mønstre fra europeisk fortellertradisjon. Romanen holder seg både stilistisk og tematisk godt innenfor sjangergrensene. Her er knapt et hvileskjær – fra start til slutt går det som det suser, når godhet og ondskap atter en gang måler krefter. [...] Plottet er overbevisende komponert, det er etter hvert mange tråder som må knyttes sammen, og flokene som gjenstår får vi håpe blir nøstet opp i en oppfølger. Det er et tiltalende spenningsunivers Løken har skapt"

Ahmed Khaateb, Barnebokkritikk.noTrollskallen