Anna Fiske
© Foto: Lina Hindrum

Anna Fiske

Anna Fiske (b. 1964) is an author, illustrator, and cartoonist. Fiske’s playful and distinctive style, both literary and pictorial, has earned her numerous awards and honours for her works. Several of her books have been published with great success in many countries.

Titles

1 - 40 of 44 results

  1. 1
  2. 2

Reviews

«Hadde noen spurt meg hvordan det er å være voksen, ville jeg blitt svar skyldig. Anna Fiske, derimot, går løs på oppgaven med fynd og klem.»

«Anna Fiske har funnet sin nisje, i spillet mellom fakta og lek, mellom opplysning og aktivisering. For dette er bøker der barna kan delta aktivt selv med sin kreativitet og sine egne erfaringer.»

Anne Cathrine Straume, NRKHvordan er det å være voksen?

Anna Fiske har laget den ultimate skolestartboken for både barn og foreldre.

Det er fascinerende hvordan Anna Fiske lykkes med å tegne en mangfoldig mosaikk av mennesketyper med sin enkle, men uttrykksfulle strek.

Ingrid Åsbergsjord, AftenpostenHvordan begynner man på skolen?

«Dette er en raus bok. Varm. Midt i blinken, vil jeg si, for den som snart skal begynne på skolen.»

Anne Cathrine Straume, NRK.noHvordan begynner man på skolen?

"Fiske har skapt et engasjerende univers og en troverdig karakter med dybde og drivkraft i hovedpersonen Helena. [...] det foregår en eller annen ordmagi her som gjør at teksten virkelig setter spor. [...] Den poetiske teksten komplementeres av en like poetisk strek. Små fargeinnslag av akvarell forenes med blekk i skjønn harmoni, og enkle penselstrøk forteller utrolig mye når de kommer fra Fiskes hånd. Her kan man kjenne hvert minste vindpust. Det hvite i papirflaten er en gjennomført del av uttrykket og gjør at man virkelig føler den kritthvite, kalde vinteren i bygda."

Andreas Lund, Periskop.noElven

"Nært og personleg om å oppdage sin eigen styrke. [...] Sjenansen og utanforskapet, talentet og det gryande motet - kjensleregisteret er truverdig og lett å kjenne seg att i.
Illustrasjonane er enkle og uttrykksfulle [...] Boka kan lesast høgt for yngre born og stilt av vaksne. Fleire lesemåtar er moglege"

JANNE KARIN STØYLEN, Dag og TidElven

"Anna Fiskes illustrasjoner er gjenkjennelige og solide, med en sterk og gjennomtenkt visuell tone. På hvit bakgrunn fremstilles muntert fargelagte strekfigurer, uten skyggelegging eller kompliserende detaljer. Likevel klarer Fiske å formidle finstemte følelsesuttrykk og nyanser. [...] Kanskje kan småbarn generelt få inspirasjon til å utforske og snakke om respekt for egen og andres kropper, kroppens lyder, former og farger."

May Grethe Lerum, VGAlle har en bakside

"Anna Fiske har med bildeboka «Alle har en bakside» levert nok en fulltreffer. [...] «Alle har en bakside» er ei utrolig rikholdig bok med en mengde stoff som kan fungere både til ettertanke og bevisstgjøring. Dessuten er den kjempemorsom, ikke minst gjennom tegningene til Anna Fiske. Og her er hun på sitt beste."

Geir Vestad, Hamar ArbeiderbladAlle har en bakside

"Anna Fiske står for både tekst og illustrasjoner, og viser igjen at hun tilhører eliten av norske barnebokillustratører, med vekt på detaljrike og tegneserieaktige illustrasjoner. (...) det skjer så mye på detaljplanet i denne boka, og den har slik en varm og god stemning i seg, at det er plent umulig å unngå å la seg sjarmere og more av Anna på rømmen."

Geir Vestad, Hamar ArbeiderbladHele dagen lang

"Anna Fiskes styrke er at hun tillater seg å leke med sin egen fantasi – rariteter og absurditeter, uten at det går på bekostning av leservennligheten. Det gjør at det blir godt uten å være mainstream. Og det er barnevennlig."

Cathrine Krøger, DagbladetHele dagen lang

"Denne dvelende, lett filosofiske og ganske langsomme fortellingen er slett ikke uten humor og snert. Temaet er likevel grunnleggende alvorlig, det handler om barnets behov for å bli sett og bekreftet. (...) Illustrasjonene er som alltid organiske og naivistiske, Fiskes særegne strek smelter sammen tekst og bilder til en uatskillelig opplevelse."

May Grethe Lerum, VGHele dagen lang

"Anna Fiske er en anerkjent forfatter og illustratør med sans for detaljer. Både tekst og illustrasjoner vekker alltid oppdagelseslysten og virketrangen."

Ida-Sofie Stryken, Gudbrandsdølen DagningenTøffe ting du kan lage selv

"Ei bok i stort format stappfull av særdeles detaljrike tegninger i mange farger, tegninger som tilsynelatende er like for hver gang leseren blar om. Men detaljene er forskjellige hver eneste gang (...) Vel tar det tid å lete fram alle detaljene det spørres etter. Men jaggu er det også morsomt (...) Mest gøy for eldre barnehageunger og elever i småskolen. Men også moro for voksne og små barn i lag. Jeg er spent på hva Fiske finner på neste gang."

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen DagningenHallo der nede!

"Her kommer jeg er beregnet på barn i alderen fire til åtte år, men både historien og de morsomme, tydelige tegningene får også eldre lesere til å glede seg over fantasiens uberegnelige verden. Her er alt tillatt, alt kan skje, og det gjør det. Ved første gangs lesning kan man kanskje undre seg over hvor forfatteren vil ta oss, men forklaringen – hvis man absolutt skal ha det – kommer i slutten av boka. [...] Tegneserien Rabbel, med figurer som Palle Puddel, Farmor og jeg og Kaktuspiken, kan anbefales for alle som ønsker at barna skal få andre leseropplevelser enn de vanlige tegneseriene. Her settes kreativiteten og fantasien i sving, akkurat som i den nye utgivelsen fra Anna Fiskes hånd."

Kjetil Skotte, Oppland ArbeiderbladHer kommer jeg

"En bildebok som handler om at eventyret kan være helt nær deg. Det gjelder bare å se seg rundt. Leif kaster seg inn i eventyret, og tar vare på ting som han finner underveis – akkurat som Askeladden."

Hege Fosser Pedersen, Foreldre & BarnHer kommer jeg

"Du kan fargelegge, tegne ferdig og bidra med alt du har av fantasi (...) Eksempeltegningene er uperfekte, humoristiske og barnslige i streken, noe som er med på å inspirere også dem som ikke tror de kan tegne. Her er det mange ark og mye aktivitet for pengene."

Elin Solvang, MammaHallo fargeblyanten

”Anna Fiske har laget en fin bok som oppfordrer barn til å være kreative og aktive (…) Her er det lite prestasjonskrav og perfeksjonisme, men lekenhet og kreativitet, så terskelen blir lav for å sette i gang.”

Linn T. Sunne, Oppland Arbeiderblad

“Figurene er i all verdens skabeloner og levner ingen tvil om at Fiske har en kjempesprelsk fantasi (…) egner seg like godt for en ensom kosestund i sofakroken, som til å leses av to eller flere sammen.”

Marianne Lystrup, Vårt LandHallo planeten!

"Morsomme ting du kan lage selv" er et unikum både for barn og voksne. Her er et vell av ideer til hobbyaktiviteter, presentert på morsomt, detaljert og inspirerende vis (…) Presentasjonen av de ulike aktivitetene er intet mindre enn genial. Her har formgiveren virkelig tatt seg tid til å lage er solid produkt, som formelig gnistrer av skaperglede, og som i seg selv inspirerer til å sette i gang med hobbyaktivitetene som beskrives i boken.”

Siri Pedersen, Litteraturavisen Bokstaver.no

“De som lar seg bergta av de frydefulle detaljene, vil uansett bli rikt belønnet (…) Når en først er inne i det sitrende og boblende universet, tipper jeg at det er mange som ikke vil ut igjen.”

Cecilie Estelle Wiik, Barnebokkritikk.noHallo planeten!

“Fiskes univers er så fullt av detaljer og forfatterens illustrerte og lekende fantasi, at det er en sann opplevelse å gi seg i kast med disse bøkene (...) «Hallo planeten!» gir små og store en morsomreise, og er ei bok du ikke blir ferdig med.”

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen DagningenHallo planeten!

”Det geniale er at du ikke trenger å kjøpe noe før du setter i gang. Det meste av det som brukes av materialer, har de fleste tilgjengelig der de bor. Her er det også ting de minste kan lage. At resultatet av og til ser litt rufsete ut spiller liten rolle. Her står skaperglede og ellevill fantasi i fokus.”

Elisabet Høye, Foreldre & Barn

"Fabelaktige Anna Fiske har alltid elsket ”pyssel”, det vil si å lage småting. I denne supre boka viser hun oss hvordan vi enkelt kan hekle og lime, tegne og sy, hekte og modellere, perle og konstruere fram de kuleste saker. Anna er ustoppelig kreativ, og på tiltalende ujålete vis oppfordrer hun barn og voksne til å lete fram sin kreative åre."

Elin Solvang, Mamma

"En oppfølger til bøkene Hallo jorda! og Hallo byen! Myldrebøkene er morsomme og utfordrende. Imponerende univers av bilder og humor fra forfatteren."

Hege K. Fosser Pedersen, Foreldre & BarnHallo planeten!

“Hallo planeten! og Hæ? viser frem et kjærkomment talent for kunstformidling på barns premisser, uten å glemme de voksne som deler leseropplevelsen med barna. Anna Fiske har med andre ord blitt en billedbokkunstner som tilfredsstiller de fleste kriteriene for å bli en velfortjent salgssuksess og kritikerfavoritt."

Cecilie Estelle Wiik, Barnebokkritikk.noHÆ?

“Veldig morsomt laget. Dette er boka for da oppdagelsesreisende, for de nyfikne (...) Fiske blander tegninger og fotografier på en morsom og funksjonell måte. Gode og deilige illustrasjoner akkompagnert av kort og lettfattelig tekst. Utgivelsen er støttet av «Leser søker bok», og er tilrettelagt for barn som trenger ekstra støtte. Men kan fint leses med glede av alle andre.”

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen DagningenHÆ?

“Annethvert oppslag viser små biter av en virkelighet presentert gjennom ulike typer tittehull, og så skal man gjette hva man ser. Blar man om, får man se helheten - fasit om man vil. Gjetteleken er morsom (…) Fiske har også styrket opplevelsen ved å utstyre de fullstendige bildene med morsomme bildetekster."

Marianne Lystrup, Vårt LandHÆ?

”Fiskes karakteristiske stil er som skapt for dette myldrebokformatet, dette er en bok du kan ha glede av i år et ter år. Boka aktiviserer barna med spørsmål som trener opp observasjonsevnen, og har mange små perler som de voksne kan humre over. Gjennomført bra!”

Bjørnhild Fjeld, Foreldre & BarnHallo Byen!

"Svensk-norske Anna Fiske lager tilsynelatende rablete, barnslige tegninger. Den som bruker tid vil likevel ikke være i tvil om at komposisjon og billedskapende ferdigheter er helt på høyden. I tillegg vinner boka sympati fordi den har en raus og varm holdning til menneskers liv og ulikheter. Til glede for mange!"

Morten Haugen, AdresseavisenHallo Byen!

”Anna Fiske er ein fargeklatt i norsk bildebokproduksjon (…) Fiske teiknar mykje og raskt og er ein særs engasjert forteljar. Fiske har humør, og det er fint for norsk barnelitteratur.”

Ingeborg Mjør, Dag og TidHallo Byen!

"Fiskes illustrasjoner er fulle av detaljer, personlige og fantasifulle".

Kaja Korsvold, AftenpostenHallo Byen!

"Detaljrikdommen er formidabel, og det et strålende påfunn der barna kan titte og lete i lang tid."

Morten Abrahamsen, VGHallo Byen!

”Hallo byen!” er leken, fantasifull, og den perfekte anledningen til å putte en av ungene på fanget og få i seg en time med pludder og kos midt i uka. Sunnere enn tran!"

Marie Laland Ekeli, Magasinet MammaHallo Byen!

"Et helt lite og magisk univers av ei let-og-finn-bok for småen."

Stina Håkensbakken Roland, Oppland ArbeiderbladHallo Byen!

"Vi synes at andre barn burde lese boka Hallo byen! Den er veldig fin, og spesielt koselig når man sitter sammen med noen."

1. klasse på Stange skole, Oppland ArbeiderbladHallo Byen!

”Som ei god kokebok: leseverdig sjølv om du ikkje lagar ein einaste rett (…) Alt er heimelaga og gjennomprøvd, formidla av eit hjarte som bankar for barns glede ved å laga ting sjølve.”

Ingeborg Mjør, Dag og Tid

"Enkle tips formidlet med skaperglød (...) Leseren lærer å sette pris på ting som har sin egen personlighet og ikke er ferdigproduserte (...) en tiltrekkende måte å verdsette ting på."

Kristine Isaksen, Bergens Tidende

"Rikt og levende (...) Fiske viser at hun har en egen evne til å skildre en hel verden fra enkle utgangspunkt."

Mode Steinkjer, Dagsavisen

"«Snarveien 8 b» bygger på en kostelig idé og er gjennomsyret av boblende fantasi. Dette er en sann gavepakke i enhver barnefamilie. Det er vanskelig å komme utenom Anna Fiskes verden hvis en skal forholde seg til skandinavisk bildeboklitteratur."

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen