Dag O. Hessen
© Foto: Anne Valeur

Dag O. Hessen

Dag O. Hessen is a Professor of Biology at the University of Oslo. He has written many scientific works on themes like ecology and evolution. He has also published ten popular science books about evolution, biology and the environment. His work is found at the crossroads of biology and philosophy. He has received several awards for his promotion of popular science, among them the Riksmålsprisen in 2008.

Reviews

"Dette er hele universets historie forklart tydeligere, friskere, kortere og nyttigere enn noensinne før. Hurra for biologiprofessor Hessen og illustratør Markhus som tar oss med på denne vakre reisen. En må-ha-bok."

Elin Solvang, Magasinet MammaHvor kommer jeg fra?

"Professor Hessen er en dyktig popularisator, og på vei til å bli en slags riksbiolog (...) en vellykket bok, hvor illustrasjonene forener det beste fra ofag-boken med den frie billedbokas ekspressive uttrykk."

Morten Haugen, AftenpostenHvor kommer jeg fra?

"Biolog Dag O. Hessen er ein høgprofilert forskningsformidlar. Når han lèt tittelen vera barnets 'Hvor kommer jeg fra?', nøyer han seg ikkje med forplantningsteknisk prøving og feiling. Far og Frida gir seg ikkje før dei er tilbake ved Big Bang. Det bør ikkje overraska at Hessen kan formidla fag gjennom analogiar, prinsipp og modellar (...) og fagstoffet får ein appellerande human touch. (...) Illustrasjonane til Rune Markhus er viktige. Far er sjarmerande moderne, og Frida er kvikk, men i første rekkje er det systema, prinsippa, næringskjeda og alle dyra som imponerer."

Ingeborg Mjør, Dag og TidHvor kommer jeg fra?

"Rune Markhus har allerede vist (...) at han er en dyktig illustratør som bruker komposisjon og format til å øke spenning i bildet (...) Teknikken er tusjmalerier og akvarell. Jordfarger bringer umerkelig et aspekt til bokens opplysning om menneskets utvikling fra urtid.""Jeg blir så takknemlig over at det finnes forfattere som Dag O Hessen. Han viderefører opplysningstidens formidlerglede, han bringer forskningens oppdagelser ut til folket (...) Boka engasjerer både den som leser høyt og den som lytter (...) en faktabok med skjønnlitterært form-språk (...) passer best for en én til én, eller lesning for små grupper: De første trinnene i småskolen, og er sikkert fin til SFO."

Hilde Kramer , Romerikes BladHvor kommer jeg fra?

"(...) det svært viktig at slike bøker utgis; nettopp fordi det er en god nøkkel og interessevekker for vitenskapen og videre læring."

Eirik Hvaal Stenberg (18), Aftenposten, Si ;DLivet

"(...) boka kan minne om en herlig syntese av både ”Tilbake til fremtiden”, dyphavs sci-fi’en ”The Abyss” og ”Jurassic Park”. Dette er biologiens svar på ”Sofies verden”, og med sine 153 sider, er den overkommelig selv for dem med manglende leselyst og leseferdigheter."

Camilla Mathisen, Bladet BiologLivet

Bibliography

2023 - Jervesporet

2023 - Tett på livet i vann

2022 - Bios 2 Biologi 2 Unibok (LK20)

2022 - Bios 2 Biologi 2 (LK20)

2022 - Bios 2 Biologi 2 Tavlebok (2022)

2022 - Bios 2 Biologi 2 (LK20)

2021 - Bios 1 Biologi 1 (LK20)

2021 - Bios 1 Biologi 1 (LK20)

2021 - Bios 1 Biologi 1 Unibok (LK20)

2021 - Liv

2020 - Tett på insekter og småkryp

2019 - Bios Biologi 2 Unibok (2019)

2017 - Vi

2016 - Bios Biologi 2 Unibok

2015 - Livet fra A til Å

2015 - C - Karbon

2012 - Hvor kommer jeg fra?

2012 - Bios Biologi 1 Unibok (2012)

2012 - Kristine Bonnevie

2009 - Livet

2002 - Mennesket i et nytt lys