Eldrid Johansen
© Tanja Steen

Eldrid Johansen

Eldrid Johansen (1973–) has published a number of books for children and young readers since her debut in 2005. As well as being a writer Eldrid is a trained singer and actor, and works as a producer of cultural events. For many years, Eldrid has travelled Norway with her writing classes, her books, concerts and performances. She is a popular guest with literature festivals, libraries and schools, and a sought after mediator. The book "Write Brilliantly!" was nominated to the Brage Prize and won the Norwegian Cultural Ministry Prize for best non-fiction for children in 2016. In 2017 she was nominated to the ARK Children´s Books Prize.

Reviews

"“Charliblogg” er en interessant debattbok - en bok som trenger inn i betente ungdomsmiljøerr langt bedre enn offentlige “kampanjebrosjyrer”. “Charliblogg” fortjener oppmerksomhet som få andre ungdomsbøker."

Jon Terje Grønli, Gjengangeren

"Dette er ei super bok for jenter. Jenter som kanskje er 12-16 år. Eg er ikkje målgruppa, men likevel klarte eg heilt fint å kosa meg gjennom heile boka. Den var lettlest og eg ville heile tida lesa vidare og sjå korleis det skulle gå! Eg håpar at mange kjem til å lesa Charliblogg. Ikkje gå glipp av den! (…) Dette er ei bok om mobbing på fleire plan. Forteljinga fekk meg verkeleg til å tenke. Det er ei viktig bok med tanke på at me no lever i ei verd der facebook og blogg er blitt faste element i kvardagen. Kor stor makt har nettet over oss? Kor langt er me villige til å gå? (…) eg meiner svært bestemt at dette er ei bra og viktig (og KJEKK!) bok om to enormt viktige og aktuelle tema: mobbing og nettvett! Den er lett å lese. Jubeljippi! LES LES LES!"

bibliotekarendin.blogspot.no

"Denne boken er veldig morsom, og en lettlest fin bok. Jeg likte den fordi den får mobbing til å virke alvorlig på en måte som gjør at man tar det alvorlig, og synes synd på den som blir mobbet. Anbefales sterkt!"

Bookworm.blogg.no

Barnebokforfatteren Eldrid Johansen (...) skriver fabelaktig godt for målgruppen, med høy lesbarhet og tette og gode språkbilder.

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

"Jeg synes boka er spennende og skummel, fordi det er mørkt og Kalle skriker når han ser gutten i speilet. Boka passer for barn som nylig har lært å lese. Noen lange ord gjør boka litt vanskelig innimellom, men jeg leser den gjerne igjen for da blir jeg bedre."

Morten Storvik (7) i spalten Juniortipset, Foreldre & Barn

Barnebokforfatteren Eldrid Johansen (...) skriver fabelaktig godt for målgruppen, med høy lesbarhet og tette og gode språkbilder.

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

"Denne grøsserløven holder det den lover: Den passer for ferske lesere og for alle som liker å bli skremt! Suverene fargeillustrasjoner av Rikke Fjeld Jansen, mye "luft" i teksten og spenning fra første side ..."

Unn Odeh, Askerleser.bloggspot.com

"En riktig morsom og velskrevet fortelling om å ha kjæledyr. Her er masse å identifisere seg med. Boka er skrevet med blokkbokstaver og tilpasset barn som nettopp har lært å lese. Og som sengekos for barn og voksne. Artige tegninger som bør treffe målgruppen."

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

Bibliography

2021 - Leseløve - Det gamle Egypt

2020 - Fra du så meg

2017 - Jul i Svingen - Det siste juletreet

2015 - Leseløve - Skiløperen

2015 - Min første leseløve - Julevalp

2013 - Leseløve - Skolespøkelset

2013 - Øremerket

2013 - Åsas grøss

2012 - Leseløve - Jenta fra den andre siden

2012 - Leseløve - Den onde busken

2012 - Gutten i speilet

2012 - Charliblogg

2011 - Applaus for Sara

2011 - Leseløve - Gutten i speilet

2011 - Leseløve - Åsas grøss

2011 - Min første leseløve - Premievalp

2010 - Min første leseløve - Lekkerbisk

2010 - Sara på scenen

2008 - Min første leseløve - Øremerket

2005 - Sara vil bli stjerne