Endre Lund Eriksen
© Foto: Martin Eilertsen

Endre Lund Eriksen

Reviews

"En burlesk, morsom og underlig bildebok [...] Bildeboka Evens hage vekker umiddelbart interesse – illustrasjonene er slående og litt krevende.[...] en søt historie som blir bedre og bedre for hver gang man leser den."

Hege Fosser Pedersen, Foreldre & Barn

Når jeg foreleser om barne- og ungdomslitteratur for fremtidens lærere, pleier jeg innlede litt humoristisk, men egentlig ganske alvorlig, med at voksne har tre hovedoppgaver overfor barn: Den første er å lære dem å elske naturen. Den andre er å gi dem bøtter og spann av gode fortellinger. Den tredje er å gi dem god selvfølelse, for da kommer i grunnen det meste andre av seg selv.Evens hage av Endre Lund Eriksen og Lars M. Aurtande er et fantastisk hjelpemiddel til de to første oppgavene. Det er en god fortelling i tekst og bilder som bæres av kjærlighet til naturen, og som forsterker denne følelsen. Boken appellerer til til den naturlige fascinasjonen mange barn har for bitte små kryp.(...)Aurtande har markert seg som en av våre aller sterkeste bokkunstnere, og viser med denne boken hvorfor Norge regnes å ligge helt i spiss når det gjelder billedbøker.

Mette Hofsødegård, Aftenposten

Endre Lund Eriksen og Lars Aurtande har laget ei spenstig bildebok (...) «Evens hage» vekker umiddelbart interesse. Visuelt sett minner den om Stian Holes nyskapende og prisbelønte bøker om Garmann. Uttrykket er frodig, montasjeteknikken fiffig og balansegangen mellom det vakre og illevarslende, viktig."

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

"Den lille tynne antologien er godt egnet til å gi ungene på mellomtrinnet både sug i magen og rødme i kinnene. Her er det skjelmske blikk, frekke utfordringer, flust i misforståelser, hjertebank, nesten kyss, helt ekte kyss og alle de gode og onde følelser som hører med (...) Tegningene framhever og understreker viktige elementer i tekstene på en slik måte at det stimulerer leserens egen billedskaping framfor å styre den."

Petra J. Helgesen, Barnebokkritikk.no

”(…) dette er spennende og morsom lesning. Man blir lett dratt inn i historiene på en morsom måte. Det er mange som er litt forelsket eller lurer litt på hvordan det er å være det. Dette er en sikker vinner for leselystne og forelsket jenter og gutter.”

Tone Langseth Luth, Oppland Arbeiderblad