Hilde Hagerup
© Foto: Kristin Aafløy Opdan

Hilde Hagerup

Hilde Hagerup is a writer, and also teaches at NBI (Norsk barnebok Institutt). She has published a number of books for both adults and young readers, and has received a number of awards and prizes for her works. She has also worked with writing for the stage and TV, amongst the projects are the original script for the TV-series Snowfall. Hagerup's books are translated into a number of languages.

Titles

Reviews

«Det er ordentlig julestemning over denne boka. Historien er sjarmerende og de stemningsfulle illustrasjonene av Ane Gustavsson er en fryd for øyet.»

«Fra første side dras jeg inn i fortellingens magi. Her er foreldreløse Selma, hunden Casper, vennen Håkon (som også er historiens forteller), den strenge (men innerst inne snille) nabokona Ruth og nissene i eventyrlandet Snøfall.»

Kathleen Rani Hagen, FædrelandsvennenSnøfall

«(...) én bok har alt en julefortelling skal ha: Lys og mørke, strev og håp, sjarme og varme i språk, illustrasjon og karakterer. «Snøfall». Boka maner til raushet og forståelse og er et godt utgangspunkt for nærhet mellom barn og voksen. Den handler (...) om de viktige tingene i livet - vennskap, samvær, familie i utvidet forstand. Men boka er også et deilig eventyr som antenner julestemningen hos de mottakelige. Hvem vil ikke være med inn i dette universet sammen med en liten en i førjulstida?»

«Nettopp ømheten for alle – de sure, de smålige og selv de slemme – gjør «Snøfall» rørende og morsom.»

«Gustavssons illustrasjoner er koselige og klassisk julete, men aldri kjedelige. Tydelige mennesker mot myk akvarellbakgrunn, kjennetegner uttrykket. Noen bilder er lekne collager, andre er helt enkle, med rene, forsiktige linjer. Illustrasjonene følger nennsomt søstrene Hagerups fine historie, som de med enkle grep gjør litterær.»

«Snøfall» er en moderne juleklassiker som både voksne og barn kan ta frem, år etter år.»

Maya Troberg Djuve, DagbladetSnøfall

«Hanne og Hilde Hagerup skildrar på ein god måte og får forteljinga til å verke levande. Teikningane er detaljerte og minnar litt om Lisa Aisato sine illustrasjonar.»

«Snøfall passar for både born og vaksne og er delt inn i 24 kapittel; eitt for kvar dag fram til julafta.»

Sunniva Tonning, Framtida JuniorSnøfall

«Hagerup-søstrene skriver lett og morsomt, og de berører vemodige ting på en klok måte.»

«Søstrene Hanne og Hilde Hagerup skrev sammen med sin far manuset til NRKs suksessrike adventsserie Snøfall (2016). Nå har søstrene laget en bokversjon av TV-serien, som står veldig godt på egne ben. Den innholdsrike fortellingen favner hele tilværelsen, fra liv og død til glede og
sorg.»

Ingrid Åbergsjord, AftenpostenSnøfall

«(...) det handler om å redde julen og å finne en familie. Selma finner julenissen, men viktigst av alt: Hun finner Ruth.»

«Boken kan fint leses uavhengig av om man har sett TV-serien eller ei.»

««Humoren og ablegøyene er et pluss i denne boken. Det samme er fortellerstemmen til den veslevoksne Håkon, Selmas nabo.»

«Og dessuten, som et blaff fra bibelhistorien: tilgivelse. Den slemme Winter får ingen straff, men derimot en hyggelig oppgave som gjør at han vokser og trives som menneske.»

Anne Cathrine Straume, nrk.noSnøfall

Bibliography

2019 - Hva vil folk si

2019 - Snøfall

2001 - Agatha Christie

1999 - Baksiden av månen