Ina Strøm
© Foto: Åsmund Holien Mo

Ina Strøm

Ina Strøm is an educated journalist with extensive media experience, including various editorial roles with the Norwegian national broadcaster, NRK. She has been a trainee at the Norwegian Embassy in Tokyo and has regularly travelled to Japan.

Titles

1 - 2 of 2 results

Reviews

«"En japansk vår" vekkjer (...) djupare interesse for dei mange paradoksa i japansk kultur, og for alt det som rører seg under den kulturelle overflata.»

«Dei ledige skifta mellom det Strøm opplever i notid og det ho grev fram frå fortida, gjer at eg aldri går lei under lesinga.»

«Strøm står og går støtt i denne mellomposisjonen: «Jeg ser på japanerne og føler meg fremmed, snur meg og ser på turistene, og føler meg nesten like fremmed». Ho brukar seg sjølv som leietråd på turen, skriv om menneska ho møter, erfaringane ho gjer, med springande refleksjonar over eigne reaksjonar. Ho lèt seg både forundre og frustrere over normer og fordommar, og særleg av dei store, men tronge forventingane til familie- og kjønnsroller.»

Eivind Myklebust, KlassekampenEn japansk vår

«Her er alt du savner mellom to permer: Reiser, folkemengder, fester og matopplevelser på den andre siden av jordkloden.»

«Fra hun starter på den tropiske øya Ishigaki, med fingrene i jorden på plantasjen til en gammel enke med fem kjærester, til hun lander i nord, på jakt etter urfolket ainuene, skildrer Strøm rikt, med lassevis av lukt og smak. Hun er en forfatter som tar til seg alle inntrykk, som tør å bli berørt. Resultatet er en forfriskende annerledes reisebok.»

Ellen Sofie Lauritzen, Dagens NæringslivEn japansk vår

«En japansk vår, av Ina Strøm. I oppfølgeren til Alt dette er Tokyo, som kom i 2018, tar forfatteren oss denne gangen med til hele Japan, fra det tropiske sør til snøsmelting i nord. Vi blir kjent med en rekke morsomme personligheter og introduseres for et variert land med store forskjeller. Det hele er pakket inn i rimelige doser med humor og glimt i øyet.

Haglunds hjørne, Vi MennEn japansk vår

«...En bok å investere i før en reise til Japan, men uten at det er som en guidebok til byen i og for seg. Den fungerer best som et bakteppe til egen utforskning.»

«Ina Strøms bok er muntlig, direkte og lett i språket, med glimt i øyet.»

«Vakre bilder fra Tokyo er gjennomgående illustrasjoner i boka.»

Mette, Reiselykke.com (Norges største reiseblogg)Alt dette er Tokyo

(...) Ina Strøm har skrevet en fantastisk kjærlighetserklæring til en by hun kjenner godt. Det er for ordens skyld ingen reiseguide av den tradisjonelle sorten, men en god introduksjon til en spennende by sett fra menneskene som bor der – med norske referansepunkt. Rett og slett en nydelig og til tider poetisk skildring som tar for seg alt fra daglige ritualer til historiske hendelser som preger hverdagen. Boka kommer også illustrert med forfatterens egne bilder. Alt dette er Tokyo. Vi har lyst til å oppleve alt sammen!

Runar Larsen, Magasinet ReiselystAlt dette er Tokyo

«Dette er en liten perle av en sakprosabok om Tokyo, - med illustrerende fargefotografier.»

Wenche Roald Naas, Stokke BibliotekAlt dette er Tokyo

«Strøm har reist jamleg til Japan gjennom meir enn eit tiår (...). I "Alt dette er Tokyo" granskar ho japansk sinnelag, identitet og kultur, medan ho beveger seg lettføtt frå strøk til strøk i storbyen og portretterer den på ein rik og underhaldande måte.»

Eivind Myklebust, KlassekampenAlt dette er Tokyo

Lettlest, full av humor og den øker ditt kunnskapsnivå. (...) burde være obligatorisk for alle som reiser østover til Soloppgangens land.

Helge Baardseth, VagabondAlt dette er Tokyo