Lene Julsen
© Foto: Astrid Waller

Lene Julsen

Titles

1 - 1 of 1 results

Reviews

«En bok som ga meg et løft, uten å være en pekefinger. Den våger å utlevere egne flaue og vonde følelser. Den lar det være lov å ha det kjipt. Julsen kjemper, med humoristisk penn, seg tilbake til livet sitt.»

«Å skrive en bok, er å gjøre en skikkelig stor jobb. Jeg jobber på, med å i alle fall være en verdig leser av en sånn bok, og Julsen takker oss leserne i etterordet. Det synes jeg er respektfullt gjort.»

«For meg har hun gjort en heltedåd via å redde seg selv og fortsette som forfatter.»

Helene Larsen, Asbergerinformator - blogg

«Det er godt gjort at det er godfølelsen som sitter igjen etter en så dramatisk leseopplevelse.»

«Dette er en modig bok, og jeg tror den kan bety veldig mye for veldig mange.»

«Boka er også et glimrende eksempel på at man ikke bare er det ene eller det andre, at midt i det vonde er det noe godt og i alt det svarte er det også lys.»

«(...) boka er brutal, du får innblikk i hvordan psykisk sykdom rammer nådeløst hardt.»

«Lenes måte å skrive på, med muntlige setninger og enkle ord, blandet med humor, humør, hysterisk morsomme betraktninger til tider, ærlighet, selvironi, sårhet og åpenhet, gjør at jeg føler meg velkommen.»

Anette Torjusen, Fredriksstad Blad

«En bok om å lære oss å se bak egne fasader og mønstre.»

«Tankevekkende.»

Marian Tokle, Bokblogger Lillasjel

«(...) en herlig samlivsbok hvor forfatteren virkelig byr på seg selv og Naturmannen, og utleverer begge på både godt og vondt.»

«Skal du flykte fra hverdagen med en bok med masse humor, er denne perfekt!»

«En herlig bok om et samliv med to forskjellige personligheter som trenger og utfyller hverandre. En bok jeg anbefaler sterkt videre.»

Henning Sviland, Henningbokhylle

«Kombinasjonen av det hysterisk morsomme og det alvorlige, samt et plettfritt skrivespråk, gjorde boken til en sekser for meg. Jeg anbefaler boken til både kvinner og menn, og til både unge og voksne. Jeg håper Lene Julsen skriver flere bøker, for jeg er fan!»Camilla Aarøen, The girl who reads (blogg)

«Bibelen i mitt liv.»

Malin Adriaensen, Readygoread

«Boka er knallsterk lesning. En pageturner som veldig mange kan bli sugd inn i. Jeg er dypt imponert over det jeg leser. Lene skriver så drivende, så elegant, så fandenivoldsk og så rørende […]. Virkelighetslitteratur som virkelig er virkelig.»Haakon Larsen, Språkvasker

«Det er noe herlig sjarmerende over Lene Julsens tekster, der hun kjemper sitt livs kamp med og mot naturen, ala naturmannen. […] En leser får mang en god latter i hverdagens bestrebelser mellom kvinnen og Naturmannen. […] Lene Julsens styrke er og blir korte, pregnante tekster, gode oneliners - med humor, selvironi, selvutlevering, utlevering av livsledsageren og livet de lever. Hun er på et vis øyeblikkets mester, en mester i å spidde hverdagen og samlivet mellom naturmann og kvinne.»Guri Hjeltnes, VG

«I natt på jobb ble jeg ferdig med denne lille perlen av en bok, og jeg har fullstendig girlcrush på Lene. Hun skriver sånn at jeg hyler av latter, og blir rørt inn til rota av gjenkjennelig sårbarhet og egen usikkerhet. Sånne leseropplevelser er gull verdt fordi man sitter igjen og føler seg litt mindre alene i verden. Takk Lene, jeg digger deg så sykt! Les boka!»Marthe Valle, Marthe Valles Facebook-side

«Fjellfant eller tilfeldig gissel under samme tak: Skal du lese én bok i år så la det være denne. […] Mellom permene i «Naturmannen og jeg» venter skarpe observasjoner, dype refleksjoner og klokkeren samfunnsanalyse – servert i ei språkdrakt som får den mest glorete Gore-Tex til å blekne. Fra (bokstavelig talt!) stabilt sideleie har friluftsfrue Lene Julsen levert et verk som bør bli pensum på ethvert samlivskurs, bestselger som selvhjelpsbok, og obligatorisk veiviser til friluftslivet for fjellfanters urbane livsledsagere. […] Der tidligere drypp har vært spastisk morsom raljering rundt samlivet med Naturmannen, toppes boka med en overraskende, leseverdig og lærerik sjelegransking av de to hovedpersonene – med funn mange UTE-lesere ventelig vil kjenne seg igjen i. […]»Sigurd Rønningen, TE-magasinet (utgis av FRI FLYT AS)

«Pensum for vitebegjærlige […] I boka "Naturmannen og jeg - han lovet meg aldri gull, bare grønne skoger" skriver hun festlig, friskt og med selvironi om hvordan det i himmelens navn er mulig å leve sammen med en som virkelig befinner seg stort sett på et helt annet sted enn henne selv […] Les og få deg en god latter. Og om du er singel kvinne; en aldri så liten advarsel.»Anne Lene Johnsen, Helsemagasinet nr. 4/2017

«[…] Boka har flere nivåer, med utmerket humor og et alvor som røsker i deg som leser. Skal du bare lese en bok denne sommeren, anbefaler jeg denne! […] Den handler om dype, mellommenneskelige relasjoner. Her er det noe for både menn og kvinner, gammel og ung.»Elin Hansson, Fjell og vidde

Kombinasjonen av det hysterisk morsomme og det alvorlige, samt et plettfritt skrivespråk, gjorde boken til en sekser for meg. Jeg anbefaler boken til både kvinner og menn, og til både unge og voksne. Jeg håper Lene Julsen skriver flere bøker, for jeg er fan!

Camilla Aarøen, The girl who reads (blogg)Naturmannen og jeg

(...) Boka har flere nivåer, med utmerket humor og et alvor som røsker i deg som leser. Skal du bare lese en bok denne sommeren, anbefaler jeg denne! (...) Den handler om dype, mellommenneskelige relasjoner. Her er det noe for både menn og kvinner, gammel og ung.

Elin Hansson, Fjell og viddeNaturmannen og jeg

Pensum for vitebegjærlige (...) I boka "Naturmannen og jeg - han lovet meg aldri gull, bare grønne skoger" skriver hun festlig, friskt og med selvironi om hvordan det i himmelens navn er mulig å leve sammen med en som virkelig befinner seg stort sett på et helt annet sted enn henne selv (...) Les og få deg en god latter. Og om du er singel kvinne; en aldri så liten advarsel.

Anne Lene Johnsen, Helsemagasinet nr. 4/2017Naturmannen og jeg

Fjellfant eller tilfeldig gissel under samme tak: Skal du lese én bok i år så la det være denne. (...) Mellom permene i «Naturmannen og jeg» venter skarpe observasjoner, dype refleksjoner og klokkeren samfunnsanalyse – servert i ei språkdrakt som får den mest glorete Gore-Tex til å blekne. Fra (bokstavelig talt!) stabilt sideleie har friluftsfrue Lene Julsen levert et verk som bør bli pensum på ethvert samlivskurs, bestselger som selvhjelpsbok, og obligatorisk veiviser til friluftslivet for fjellfanters urbane livsledsagere. (...) Der tidligere drypp har vært spastisk morsom raljering rundt samlivet med Naturmannen, toppes boka med en overraskende, leseverdig og lærerik sjelegransking av de to hovedpersonene – med funn mange UTE-lesere ventelig vil kjenne seg igjen i. (...)

Sigurd Rønningen, UTE-magasinet (utgis av FRI FLYT AS)Naturmannen og jeg

I natt på jobb ble jeg ferdig med denne lille perlen av en bok, og jeg har fullstendig girlcrush på Lene. Hun skriver sånn at jeg hyler av latter, og blir rørt inn til rota av gjenkjennelig sårbarhet og egen usikkerhet. Sånne leseropplevelser er gull verdt fordi man sitter igjen og føler seg litt mindre alene i verden. Takk Lene, jeg digger deg så sykt! Les boka!

Marthe Valle, Marthe Valles Facebook-sideNaturmannen og jeg

«Det er noe herlig sjarmerende over Lene Julsens tekster, der hun kjemper sitt livs kamp med og mot naturen, ala naturmannen. (...) En leser får mang en god latter i hverdagens bestrebelser mellom kvinnen og Naturmannen. (...) Lene Julsens styrke er og blir korte, pregnante tekster, gode oneliners - med humor, selvironi, selvutlevering, utlevering av livsledsageren og livet de lever. Hun er på et vis øyeblikkets mester, en mester i å spidde hverdagen og samlivet mellom naturmann og kvinne.»

Guri Hjeltnes, VGNaturmannen og jeg

«Boka er knallsterk lesning. En pageturner som veldig mange kan bli sugd inn i. Jeg er dypt imponert over det jeg leser. Lene skriver så drivende, så elegant, så fandenivoldsk og så rørende (…). Virkelighetslitteratur som virkelig er virkelig.»

Haakon Larsen, språkvaskerNaturmannen og jeg

Bibliography

2021 - Redd deg selv først

2017 - Naturmannen og jeg