Marta Breen
© Foto: Åsmund Holien Mo

Marta Breen

Marta Breen (b. 1976) is a writer, journalist and one of Norway's most profiled feminists. She made her debut in 2006 with the book Girls, Wine and Song, about Norwegian women through times in Music. She has since established her self as a notable non-fiction author. Her book Women in Battle (2018), illustrated by Jenny Jordahl, has been sold to over 20 territories.

Reviews

«En pedagogisk og engasjerende gjennomgang av 150 års kamp for frihet, likhet og søsterskap, der tegningene er vel så viktige som teksten. Boka passer både for gutter og jenter og burde være historiepensum i skolen.»

Anne Cathrine Straume, NRKKvinner i kamp

"Marta Breen og Jenny Jordahl forteller lett og ledig kvinnebevegelsens historie."

MORTEN HARPER, Le Monde DiplomatiqueKvinner i kamp

"Kvinner i kamp er en oversiktlig, solid og spennende innføring i kvinnebevegelsens historie. Ikke minst er boka en hyllest til motet og viljen til de som har gått veien før oss, og den synliggjør noen av kvinnene vi står på skuldrene til.Kvinner i kamp er også en påminnelse om hvor mye «det annet kjønn» faktisk har oppnådd av rettigheter i løpet av de siste 150 år, samtidig som den minner om de kamper som gjenstår."

Anne Synnøve Simensen, ProsaKvinner i kamp

"Kvinner i kamp er halvannen time av ditt liv i bytte mot 150 år med kvinners kamp for likestilling. Den er vel verdt det."
"Den lettleste teksten og de humoristiske illustrasjonene gjør historien langt mer tilgjengelig."

Sunniva Eide, UniversitasKvinner i kamp