Martin Ernstsen

Martin Ernstsen

Martin Ernstsen (1982–) is a comic artist and illustrator. He has made seven comic albums and books, and is now working on his first picture book for children. His latest comic book, Eremitt, was translated into Swedish and Finnish, as well as Polish. It won the award for “The most beatiful book of the year 2012” in Norway.

Reviews

"Boken er et fint utstillingsvindu av ting som rører seg i deler av Tegneserie- Norge, og således et godt supplement til de (også temastyrte) antologiene til bergenske Überpress."

Walter Wehus, Bergens TidendeSmuss - en tegneserieantologi om sex

"Smuss er en sympatisk og variert antologi om sex [...] Det er stor variasjon i stil og fortellermåter, og tilfanget av nye tegnere gir antologien fin friskhet."

Morten Harper, MorgenbladetSmuss - en tegneserieantologi om sex

"Boka er lekkert og godt satt sammen. Mange av historiene introduseres med at man ser en detalj gjennom et kikkerhull. Et fint grep som binder historiene sammen, og minne oss om vår egen kikkermentalitet. [...] [Runke-Rolv] er fantastisk morsom og lett, ikke uten en trist undertone. Britiske, Oslo-baserte Andrew Page har en av de mest poetiske tilnærmingene til stoffet. Hans historie «Stork» fungerer svært bra, som en rå og brutal omskriving av myten om storken som kommer med barn. Espen S. Titland skriver underspilt og fint i «Dyneløfting», om en kvinne som sitter i rullestol og pleieren hennes, og om forventningen om at noe skal skje."

Liv Mossige, DagsavisenSmuss - en tegneserieantologi om sex

"[en] antologi som viser et svært stort spekter, både hos norske serieskapere generelt, og når det gjelder norske serieskaperes måte å tolke og behandle ett og samme tema. [...] Kvaliteten er [ellers] jevnt høy, og selv om historiene uttrykker mye angst og frustrasjon, er tonen gjennomgående positiv. [...] I det hele tatt viser denne antologien ganske mange norske serieskapere på sitt mest kreative og inspirerte; noen av dem trolig også på sitt mest personlige. Sex er mangfoldig, og det er norske tegneserier også. Poeng går også til utgiveren Cappelen Damm for den kreative innbindingen på selve boka. La oss bare si at “smussomslag” får en åpenbar dobbeltbetydning."

Trond Sætre, Serienett.noSmuss - en tegneserieantologi om sex

"Smuss er ein variert og velkomponert antologi, som held eit jamnt høgt nivå. [...] Sett under eitt greier antologien å vise mykje av breidda i norske teikneseriar, og det er ikkje minst ei glede å sjå så gode kortforteljingar gitt ut i så flott format."

Kyrre Matias Goksøyr, Empirix.noSmuss - en tegneserieantologi om sex

"på sitt villeste minner den om en Don Rosa-fortelling. Her er det bildene som driver handlingen framover. Teksten supplerer og kontrasterer, og byr på sitt beste på tørrvittige kommentarer til det som skjer. [...] en særdeles underholdende myldrebok, både for små og store."

Marie L. Kleve, Dagbladet