Max Estes
© Foto: © Ann-Sofi S. Emilsen

Max Estes

Max Estes (1977–) is an American illustrator and cartoonist living in Norway. His work has been published and exhibited in Europe, Asia, USA, Canada and Scandinavia.

Reviews

"Bildene er en opplevelse i seg selv [...]. Fortellingen er en nyttig påminnelse om alt som skjer om natten i en by, for eksempel det at mange forskjellige yrkesgrupper er på jobb"

Elin Solvang, Mamma

"Det er herlig med en barnebok som faktisk overlater litt til fantasien og som virkelig utfordrer leseren uansett alder!"

Jessica Ryan, UriksTil værs!

"Etter at Estes flyttet til Norge i 2009, har tegneseriene hans ikke bare gjort en dreining mot krim, det fremmede språket har også ført til at seriene hans lener seg på det visuelle - og teksten begrenses til et minimum. Nå har Estes parret den bekmørke noir-følelsen fra "Den krokete-trilogien med formleken han brukte i metabarneboken "Hva handler den om?". Nattsyn handler om en gutt som snubler over tegneserien "Nattsyn" i en bruktbutikk, og det mystiske funnet utvikler seg til en intens grøsser, der grensene mellom drøm og virkelighet vaskes helt vekk"

Øyvind Holen, D2, Dagens Næringsliv

"Forfattere som greier å (for)fatte seg i kortform, setter jeg alltid pris på. Max Estes er i tillegg surrealistisk fabulerende og likevel konkret filosoferende. [...] Slutten kommer ganske så overraskende og blir en riktig så morsom finale på en fortelling der tegninger og tekst spiller sammen."

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen DagningenHva handler den om?

"Det er en visuelt helstøpt bok [...] Illustratøren benytter seg av ganske finurlige – for ikke å si utkrøpne "bildenøkler" – alt for å få oss til å bli gode bokstavdetektiver [...] Kreativitet i alle hjørner. Estes briljerer i allehånde teknikker. [...] dette er en fin og stram og gjennomført bok, med stilige oppslag [...] Vi gleder oss til å være med på fødselsdagsfesten og blar fortere og fortere for å få vite hvem som skal feires."

Ingun Bøhn, NumerAlfabetfesten

”Lekkert utseende pedagogisk prosjekt (…) Bokas styrke er tematikken som vil fenge mange og de tiltalende illustrasjonene. Boka ser lekker ut, med avstemte collager og mange grunnformer og stiliseringer framstår den som harmonisk for leseren (…) Tekstmengden er liten, og tekst og bilde framstår som integrert i hverandre.”

Linn T. Sunne, Barnebokkritikk.noSøppel

”Fin og fargerik bildebok! Hvordan ville vår verden se ut uten søppeltømmerne! Passer fra 3 års alder.”

Elisabeth Lofthus, Mammanett.noSøppel

“Korte, lettleste og presise setninger. Morsomme, pedagogiske og originale illustrasjoner.”

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen DagningenSøppel