Mikael Noguchi

Mikael Noguchi

Titles

1 - 3 of 3 results

Reviews

"dette handler om mer enn unggutter med spraybokser som løper fra lovens lange arm, det handler like mye om forstadstristesse, kjærlighet, svik, dop og drømmen om å bli byens mest berømte – eller beryktede – graffitiartist. Holen har tidligere skrevet om norsk hiphop og Groruddalen, mens Noguchis strek ligger nær graffitikunsten. Dette fungerer både som tidsdokument og tegnet ungdomsroman."

Harald Fossberg, AftenpostenDrabant volum 2

"Holen og Noguchi byr på action fra første side. [...] Holen har klart å legge inn mye humor i en fortelling som ellers blir stadig mørkere og hardere, det skaper en god balanse, og Noguchis tegninger er herlig detaljerte og uttrykksfulle. De er faktisk enda bedre enn i første bok. [...] jeg kommer til å kaste meg over neste bok når den kommer"

Erle Marie Sørheim, DagbladetDrabant volum 2

"Så langt har ingen skrevet en overbevisende oppvekstroman fra et norsk hip-hop-miljø. Det var før «Drabant», en bok som langt på vei er lytefri i både tidskoloritt og insiderfølelse. [...] Det er et godt tegn når det eneste som trekker ned, er ønsket om mer. Historien legger opp til en oppfølger, og jeg håper den kommer."

Walter N. Wehus, Bergens TidendeDrabant volum 1

"Journalist, tegneserieekspert og forfatter Øyvind Holen samarbeider i «Drabant» for tredje gang med Mikael Noguchi, som er illustratør og grafisk designer for dataspill. [...] Det er tydelig at de begge har inngående kjennskap til kulturen de skisserer. [...] Noguchis tegnestil passer perfekt til hip hop-estetikken de to tematiserer, og han skiller seg ut i den norske serieskaperfloraen. De ekspresjonistiske ansiktsuttrykkene og følelsesutbruddene har noe manga-inspirert over seg, samtidig dukker klassiske amerikanske superheltserier og Jamie Hewletts Gorillaz-band opp i tankene. Et annet pluss er at alle sidene er smakfullt fargelagt av Joachim Barrum. Når Fredrik tar ecstasy, endres også fargene og tegningene, slik skapes et forfriskende brudd med jordfargene som dominerer resten av boka."

Erle Marie Sørheim, DagbladetDrabant volum 1

"Forfatter og journalist Øyvind Holen har førstehånds kjennskap til hiphopkulturen. Mikael Noguchi lager fabelaktige tegninger og har feeling for graffitikunst."

Ann Kristin Ødegård , BergensavisenDrabant volum 1

"Eg har lese Drabant, og eg elskar den! [...] Dette er ein teikneserie som fortener å nå ut til så mange lesarar som mogleg."

Knut Robert Knutsen, serienett.noDrabant volum 1

"meget leseverdig"

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen DagningenDrabant volum 1

"Drabant er kanskje fjorårets beste tegneserieutgivelse for ungdom her i Norge. Den skildrer på en troverdig måte et tøft miljø i Oslo på begynnelsen av nittitallet. (...) Drabant er en bok det er vanskelig å legge fra seg (...) Det hele er dyktig utført og gir mersmak. Heldigvis er det varslet en oppfølger, men den kommer ikke før i 2014. Anbefalt!"

Kristian Hellesund, LyderhornDrabant volum 1