Peder Inge Knutsen Samdal

Peder Inge Knutsen Samdal

Reviews

«Mer enn en klubb oppleves som ei inkluderende fotballbok (...) I boka kan det leses inn en indirekte appell om at det nytter å ta standpunkt og å stå sammen, og at supporterne derfor har en vesentlig rolle. Boka har en appellerende layout, velskrevne tekster og er ei forfriskende og engasjerende fotballbok, uavhengig av om man er fotballfan eller ikke.»

Fra juryens begrunnelse, KulturdepartementetMer enn en klubb

«For meg var dette årets største overraskelse: At det skulle være mulig å bli så rørt av en bok om fotball hadde jeg ikke sett for meg. Peder Samdal forteller effektivt og godt om ulike klubber. [...] Beskrivelsene sys sammen på en medrivende måte som skaper engasjement og forståelse for at fotball kan bety mye mer enn man tror.»

Ragnhild Malfang, BarnebokforumMer enn en klubb

«Samdal viser at politikk kan være en utmerket innfallsport til fotball, men at det motsatte er vel så viktig: Fotball gir en god anledning til å lære noe om verden rundt oss.»

Jonas Bals, Bokmagasinet, KlassekampenMer enn en klubb

«(...) Peder Samdal [inviterer] til kritisk tenkning om fotball, politikk og samfunn, og ikke minst supporternes viktige funksjon. (...)
Hendelsene som formidles, og som kan knyttes til de ulike klubbene og til supporternes rolle, både opprører og engasjerer. Framdriften i teksten er god, språket er ledig og kunnskapsformidlingen er overbevisende.»

Juryens begrunnelse for nominasjonen, BrageprisenMer enn en klubb