Sigbjørn Mostue
© Foto: Agnete Brun

Sigbjørn Mostue

Sigbjørn Mostue (1969–) has a degree in the History of Ideas. He works full time as a writer, having issued two crime novels for adults together with Johnny Brenna. He has also written two fantasy trilogies for middle grade readers.

Titles

1 - 19 of 19 results

Reviews

«I Himmelen skal gråte blod spinner han effektivt videre på det lille stikket av ubehag vi vel alle føler når vi fester sikkerhetsbeltet og gjør oss klare for takeoff.»

Pål Gerhard Olsen, AftenpostenHimmelen skal gråte blod

"Det mangler verken på spenning eller vold i denne romanen, som er duoens beste så langt. Det har forfatterne vært flink til gjennom alle sine fire romaner om Axel og Tobben. Som lesestoff flyter den svært godt og romanen kan være vanskeligå legge fra seg. Ikke minst siden den har spenning fra ende til annen."

Rune Fjellvang, Romerikes BladOperasjon Hades

"Men alt i alt er Mostue & Brenna på rett vei og det er all grunn til å tro at det ikke stopper her. Og det er bra."

Rune Fjellvang, Romerikes blad

"Operasjon Hydra er solid litterært krimhandverk, forfattarane jagar oss gjennom sidene.(...) At eg har bestemt meg for å lese dei to første romanane til duoen Mostue og Brenna fortel vel også sitt."

Bjarne Tveiten, FædrelandsvennenOperasjon Hydra

"Den er gruoppvekkende, tankevekkende og actionfylt. [...] Nettopp alminneligheten er også denne bokas skrekkinngytende styrke. Det at det kan skje oss, her i bortskjemte, lille Norge. Parallellene til Ebola-frykten er åpenbar. [...] boka er spennende, den har action og driv - og litt kjærlighet. Jeg kan ikke forstå annet enn at den vil fenge unge dystopikere."

Cathrine Krøger , DagbladetI morgen er alt mørkt: Brages historie

"Mostue og Brenna skriver godt, de har fin flyt og spenningen er det ikke noe å utsette på."

Helge Kjøniksen, Moss AvisOperasjon Hydra

En alvorlig endetidsroman som tøyer grensene for hva en ungdomsbok kan inneholde. [...] I hele sitt forfatterskap har Mostue satt problemer under debatt, og i denne boka gjør han det mer enn noen gang. Første del er en troverdig skildring av utviklingen av en global krise, sett gjennom Brages øyne. [...] Det kommer fint frem hvordan den moderne medievirkeligheten gir alt et uvirkelig skjær [...] Parallellen til den pågående ebola-epedimien, og den rike verdens manglende evne til å stoppe den, er påfallende. [...] Han skriver spesielt godt når det er mye som skjer, og når det først blir litt action blir boken skikkelig medrivende. [...] Det [bildet som tegnes av Brage] er et komplekst psykologisk portrett av en sjeldent sammensatt karakter i norsk ungdomslitteratur. [...] Dette er mørkt, og det er intenst. [...] Jeg leste siste del av boka sittende på nåler, med en klump i halsen. Den tar deg til steder andre ungdomsbøker sjelden går, og den ble sittende i meg, lenge etter siste side."

Ingrid Kvamme Fredriksen, Barnebokkritikk.noI morgen er alt mørkt: Brages historie

Sigbjørn Mostue kan skrive skrekk så det går kaldt nedover ryggen på noen hver. Sånn er det også i romanen « I morgen er alt mørkt»."

Rune Fjellvang, Romerikes BladI morgen er alt mørkt: Brages historie

"Dette er intet mindre enn en hysterisk morsom høytlesningsbok for alle med et lite snev av humoristisk sans. Jeg måtte bite meg selv for ikke å le høyt da jeg leste denne på bussen. Boka er på 203 sider, med korte kapitler og greie setninger uten for vanskelige ord. Illustrasjonene og beskrivelsene for øvrig gjør det enkelt å se for seg alt og alle."

Marthe Rislå Torkildsen , Kristiansand AvisZombie-Bjarne

"Humoristisk og herleg grøssete bok"

Oddny Torvanger Heggen, JærbladetZombie-Bjarne

"Forfatterduoen skaper uansett en lettlest, engasjerende og spennende fortelling ved å gi innblikk i både forbryternes og etterforskernes tankeverden."

May Grethe Lerum, VG

"For det er driv i romanen. Driv i massevis. (...) Og den leses i en fei."

Rune Fjellvang, Romerikes blad

(...)interessante innblikk i en, jeg hadde nær sagt, utrydningstruet mannsverden, på begge sider av loven."

På Gerhard Olsen, Aftenposten

"Sigbjørn Mostue og Johnny Brenna imponerer med solid plot og stor detaljrikdom i sin første krim.(...)Tett og realistisk om spaning i Oslos underverden."

Torbjørn Ekelund, DagbladetOperasjon Helena

"Operasjon Helena er fantastisk. Så velskrevet og spennende at jeg nesten ikke får puste!!"

Liv Gade, BokinspiratorOperasjon Helena

"Narkotika, organisert kriminalitet, lemlestelse, honningfeller og et iskaldt virkelighetsbilde av oslopolitiets hverdager danner utgangspunkt for en action-drevet og ganske kynisk fortelling."

May Grethe Lerum, VGOperasjon Helena

"En vellykket debut!"

Kjell Moe, KulturspeiletOperasjon Helena

"Sigbjørn Mostue og Jonny Brenna har slått seg sammen og skrevet en forrykende thriller fra hovedstadens kriminelle miljø."

Elise Weseth, Oppland ArbeiderbladOperasjon Helena

"Hva skjer når en ungdomsforfatter og en spaner slår seg sammen? Svar: en forrykende triller av internasjonalt format. Her er action og spenning fra første til siste side! (...) En nådeløs og spennende bok fra Oslos underverden! (...) Avslutningen er forrykende, overraskende og meget spennende… Jeg jubler, og håper og tror vi har fått nye stjerner i norsk krim!"

Liv Gade, Sandefjords BladOperasjon Helena

"Handlingen i «Operasjon Helena» og politiarbeidet som utføres er av det mest realistiske slaget i norsk krimlitteratur på lenge. Så føles det kjærkomment med en hovedperson som ikke sliter med rusproblemer og som liker å spille på lag med sine kolleger i politiet."

Per-Magne Midjo, Trønder-AvisaOperasjon Helena

”Første bind av Sigbjørn Mostues nye fantasy-trilogi lover godt for fortsettelsen (…) Med dramaturgisk kløkt har Mostue fanget inn leserne - gutter og jenter mellom 10 og 15 år, kan man tenke - før forhistorien rulles opp (…) Som idéhistoriker har Mostue overbevisende grep om historiske skikkelser og debatter som flettes flott inn i fortellingen (…) spennende og sympatisk norsk fantasy, som skaper forventning og tro på en fyndig fortsettelse.”

Anne Cathrine Straume, NRK Bok i P2Den siste magiker

”(…) dette tegner allerede til å bli en riktig lekkerbisken av en ungdomsbokserie (…)Sigbjørn Mostue er ikke bare ute etter å underholde; Han fletter både moral og etikk inn i historien. Det er lystelig, trist og vemodig.”

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen DagningenDen siste magiker

”(…) et stødig grep om dramaturgien, og har pønsket ut en historie med spenning og driv. Tekstflyten er upåklagelig, med god variasjonsrikdom.”

Mette Hofsødegård, AftenpostenDen siste magiker

“Boken var rett og slett en fryd å lese, og jeg gleder meg til oppfølgeren kommer ut!”

Lydia Tangvik, Fredriksstad Blad, "Dette skriver ungdommen"Den siste magiker

"Appetittvekkende om magikerlærlingen Simen."

Cathrine Krøger, DagbladetDen siste magiker

"Med denne boken arbeider Sigbjørn Mostue videre med materien fra alvetegn-trilogien. Han knytter sammen en fjern folkelig forestillingsverden om overnaturlige vesener og bautasteiner i litteraturen, og gjør det relevant for vår tid som varsler om miljøkatastrofen. Mostue er nokså alene om å forvalte dette stoffet i grenselandet mot fantasy, og han gjør det på en spennende måte. (...) mysteriet ligger der og lokker, som en hulder."

Mette Hofsødegård, AftenpostenMørkeboka

"Utfordrer grensen mellom fiksjon og virkelighet (...) Dette er intet mindre enn konspirasjonsteori for barn fra sånn omtrent 12 år."

Guri Fjeldberg, Bergens TidendeMørkeboka

"Jeg elsket boka fordi den beskriver følelsene og redselen en har i ulike situasjoner, og beskriver de mystiske vesenene så nøye at du føler at de er rett foran deg. Boka passer for alle som liker mysterier, gåter og spenning. Så les boka, løs gåten, og redd verden. Fordi du selv er løsningen!"

Den Mystiske Anka (13) , Aftenposten, Si; DMørkeboka

”Det er lenge mellom hver gang en leser en norsk ungdomsroman hvor spenningspunktene sitter så tett, og som det spruter og spraker slik av som i dette tilfellet.”

Geir Vestad, Hamar ArbeiderbladMørkeboka

"Mostue har [...] et stærkt sprog, og forståelse for, at der er læsere i den anden ende. [...] Sigbjørn Mostue har humor og persontegningerne er sine steder pragtfulde. Især er skibets kaptajn Abrahamsen en fantastisk skikkelse. En dygtig søulk, men hold da op, hvor bliver han ynkelig, da han for alvor begynder at gå til sprutten. Lige så godt fanget er skibsnissen Raddik, der skammer sig en del over, at han ikke har et træben endnu. Foirholdet mellem Eva, Espen og Rita tilføjer historien et ekstra krydderi. Kort sagt er man i et vældig muntert og farligt selskab med Mostue."

Damian Arguimbau, Weekendavisen (DK)Krakens gap

"Sigbjørn Mostue fullfører her med stor dyktighet et trebinds fantasyaction-drama som har ført Espen, Eva og leseren gjennom ulike deler av norsk folketro om overnaturlige vesen".

Morten Haugen, AdresseavisenKrakens gap