Sigbjørn Skåden
© Foto: Tanya Busse

Sigbjørn Skåden

Titles

1 - 1 of 1 results

Reviews

«Utsiktene er dystre, men romanen er gripende.»

Jan Askelund, Stavanger AftenbladFugl

«Det ligg eit magisk og poetisk slør over det heile [...]»

Oddmund Hagen, Dag og TidFugl

”Amund planlegger å avsløre det samiske samfunnets selvbedrag, og handlingene han utfører for å nå sitt mål fikk meg til å måpe – mer enn en gang. Romanen tar for seg tematikk knyttet til samisk identitet, stolthet over å være samisk, skam for det samme, seksuelle overgrep, samfunnets møte med seksuelle overgrep, og en rekke andre komplekse problemstillinger.”

Solgunn Solli, AltapostenVåke over dem som sover

«Språket i Våke over dem som sover er gjennomgående nøkternt og effektivt. Skåden framstår som en forfatter som prioriterer presisjon og driv, men når han innimellom uttrykker seg i mer billedlige ordelag,er det tydelig at man har å gjøre med en poetisk begavelse (...) Sigbjørn Skådens første roman på norsk er en sjeldent velskrevet bok»

Aksel Kielland, KlassekampenVåke over dem som sover

"Romanen er velskriven og reflektert, og når Skåden skildrar naturen og landskapet og skiftingane mellom lys og mørker, skriv han med kjærleik og innleving."

Oddmund Hagen, Dag og TidVåke over dem som sover

”Amund [hovedpersonen] planlegger å avsløre det samiske samfunnets selvbedrag, og handlingene han utfører for å nå sitt mål fikk meg til å måpe – mer enn en gang. Romanen tar for seg tematikk knyttet til samisk identitet, stolthet over å være samisk, skam for det samme, seksuelle overgrep, samfunnets møte med seksuelle overgrep, og en rekke andre komplekse problemstillinger.”

Solgunn Solli, AltapostenVåke over dem som sover

"Romanen er velskriven og reflektert, og når Skåden skildrar naturen og landskapet og skiftingane mellom lys og mørker, skriv han med kjærleik oginnleving."

Oddmund Hagen, Dag og TidVåke over dem som sover

"Språket i Våke over dem som sover er gjennomgående nøkternt og effektivt. Skåden framstår som en forfatter som prioriterer presisjon og driv, men når han innimellom uttrykker seg i mer billedlige ordelag,er det tydelig at man har å gjøre med en poetisk begavelse (...) Sigbjørn Skådens førsteroman på norsk er en sjeldent velskrevet bok"

Aksel Kielland, KlassekampenVåke over dem som sover

"Den er en spennende roman, historisk og sosiologisk interessant, mystifiserende i all sin enkelhet, nifs er den også(...)

Jan Askelund, Stavanger AftenbladVåke over dem som sover

"Skåden føyer seg inn i rekken av forfattere som kommenterer de tette båndene mellom fiksjonen og virkeligheten. Hans løsning er intelligent planlagt og briljant gjennomført.(...) I en flora av norske romaner skiller Skådens roman seg kraftig ut. Han befinner seg helt enkelt i en egen divisjon med sin ekstremt modne debut. Både stilen og grepet er suverent. Skåden skriver i stein. Jeg tror Våke over dem som sover blir stående som en av de sterkeste utgivelsene i 2014."

Eskild Skjeldal, Vårt LandVåke over dem som sover

"Sigbjørn Skåden er virkelig god når han skildrer romanpersonenes begjær. Begjæret er ikke noe man slipper unna som leser når det er skildret godt, selv om det foregår på premisser man ikke vil identifisere seg med. Verken forfatter eller hovedperson skyr sterke virkemidler for å få frem det han vil fortelle. Derfor blir boken også interessant å diskutere."

Knut Hoem, NRK P2Våke over dem som sover