Stein Erik Lunde

Stein Erik Lunde

Reviews

"... den miljø- og tidsskildringen som forfatteren gjenskaper i romanen, gjør den til en stilsikker, kulturhistorisk perle, og en forsinket tributt til feiringen av Edvard Munch og hans kunst."

Finn Stenstad, Tønsberg blad

"Dette er ren, vakker og klok prosa om de rammene som fastsetter et liv. Tid, sted, klasse, slekt. Og om en ung gutts nølende, modige forsøk på å overskride disse rammene. […] Samtidig som det er en presist tidfestet historie er det også en evig historie om han og henne, om det som drar og om det som sperrer. Derfor vil både barn, ungdom og voksne ha glede av boken."

Morten Olsen Haugen, Aftenposten

"Stein Erik Lunde har et sikkert grep om stoffet. Det er ingen enkel sak å fremstille ungdomssinnets allehånde skiftninger. Men med et realistisk, tvers igjennom troverdig språk, uten overdrivelser eller høyspente emosjoner blir denne ungdomsromanen så ekte og overskridende at «Uka etter» trygt kan anbefales alle, også voksne lesere. Skildring og tematikk har allmenngyldig gjenkjennelsesgehalt."

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

“Stein Erik Lunde har skrevet en bok både til glede og til refleksjon - en bok med et underliggende klart budskap. Og dette budskapet forsterkes av Nicolas Mahlers enkle, men vel gjennomtenkte illustrasjoner med en rekke symbolske innslag (…) han mestrer den poetiske form til fulle.”

Jon Terje Grønli, Gjengangeren

"Lunde og Mahler går inn i nissemytologien på en forfriskende måte, og klarer, under over alle under, å gjøre nissen til sin – i hvert fall i litterær forstand, eller i den grad et felleseie som nissen kan legges beslag på. Selv kommer jeg i hvert fall til å tenke annerledes på nissen etter dette."

Marius Emanuelsen, Barnebokkritikk.no

Bibliography

2015 - Volum

2013 - Elias og Emilie

2012 - Uka etter

2010 - Nissens natt