Tania Kjeldset
© © Cappelen Damm / Blunderbuss / Anna-Julia granberg

Tania Kjeldset

Tania Kjeldset (1960–) is a writer and illustrator. She has illustrated several children’s books, picture books, school books, and is herself the author of eight children’s books. Halloween is her debut for audult readers.

Reviews

“Jeg liker boka fordi den er spennende og litt skummel, men også fordi den ermorsom. Boka passer for litt større barn som kan lese selv (…)”

Sara Evensen Helgerud (10), Foreldre & Barn, Juniortipset

"Juli av Tania Kjeldset er kanskje en av de beste bøkene jeg har lest, og jeg klarte ikke legge den fra meg da jeg først startet å lese. Det har mye med måten Kjeldset skriver på å gjøre. Hun forteller ikke alt med en gang, men strør det utover, slik at man vil, og må lese videre."

Andrea Thiis-Evensen (13), Aftenposten, Si ;D

”Tittelen er velvalgt, og stemningen i de beste partiene av boka dirrer av varm sommerromanse.”

Morten Haugen, Adresseavisen

"Juli er i første rekke en ungdomsroman om unge søkende sinn og om ungdom som eksperimenterer og er på vei inn i de voksnes verden."

Jon Terje Grønli, Gjengangeren

”Kjeldset forteller med alvor, innlevelse og språklig sikkerhet, og teksten fremstår som gjennomarbeidet og solid (…) Kjeldset tar altså tak i noen gamle velbrukte roller og temaer og formulerer dem på nytt; gir dem så å si nytt kjøtt på beina, og forteller historien akkurat såpass annerledes og såpass mye bedre enn vanlig, at selv en erfaren leser av ungdomslitteratur blir imponert. For en ferskere leser, som møter denne litterære tematikken for første gang, tror jeg Kjeldsets bok kan by på en stor og god leseopplevelse.”

Pernille Bineau, Vårt Land

”Godt etablerte Tania Kjeldset gav oss romanen Juli, ein på mange måtar klassisk ungdomsroman. Men når blir ein eigentleg lei av å lesa historiar om jenta som møter guten? No vil eg med ein gong legga til at Kjeldset løyser historia på sin måte, og at det er ei bok som er vanskeleg å legga frå seg før den er ferdig.”

Ingelinn Røssland, www.nbuforfattere.no

”Helstøpt sommersted (…) Juli ble velfortjent nominert til ungdommens egen Upris. Forfatterens fiktive øysamfunn virker så riktig skrudd sammen på en måte, mye takket være bipersoner av alle slag som utdyper og beriker denne enkle og gjenkjennelige historien. Når du leser Juli skulle du ønske du var 15 år igjen, samtidig som du er dypt takknemlig over å ikke være 15 år lenger.”

Mette Moe, Barnebokkritikk.no

Bibliography

2017 - Halloween

2015 - Volum

2010 - Stine på klassetur

2009 - Juli

2006 - Stine og de bankende hjertene

2005 - Kanskje kommer aldri

2004 - Heia Stine!

2003 - Stine kan ikke svømme

2002 - Stine og skoletannlegen

2001 - Småskumle grøss

2001 - Stine klasse 1A

2000 - I Drømmen kan allting skje

1998 - En heks en heks Lillys butikk 1

1998 - Glansbildeballen Lillys butikk 2

1997 - Kåpen

1995 - Eplemadammen