Tore Rem
© Foto: Åsmund Holien Mo

Tore Rem

Tore Rem (1967–) is a writer, critic and literary scholar working at the University of Oslo. He has previously published books about Kielland, Ibsen and Dickens.

Titles

1 - 3 of 3 results

Reviews

«Det er på høy tid at denne kongesagaen blir fortalt i all sin dybde og bredde.»

Sindre Hovdenakk, VG

«Tore Rems første bind om kong Olav V er en fryd når det kommer til detaljrikdom (...) Her er det mye å glede seg over!»

Marlen Ferrer, Dagbladet

«Biografibragden.[...][Rem]lykkes med alt.»

Olav Østrem, Klassekampen

«...et skjellsettende verk om norsk idé- og litteraturhistorie i det 20.århundre.»

Trond Berg Eriksen, Aftenposten

"Tore Rems bok inneholder nytt stoff om møtet mellom Hamsun og Hitler og om Marie Hamsuns politiske syn, alt fortalt i et smidig språk og med et fast fortellergrep.(...)"Reisen til Hitler" er ikke bare en lesernytelse, men også en usedvanlig vakker bok med et fint utvalg av fotografier og en utsøkt layout."

Alf Kjetil Igland, FædrelandsvennenKnut Hamsun

"Det krever sin mann – eller rettere sin penn – å skrive godt om Hamsun – mannen som uansett holdninger var en trollmann med språket og stadig trollbinder lesere verden over med sine bøker. Men Tore Rem makter det. Reisen til Hitler er en nytelse å lese – her er nær historie levendegjort med sitrende nerve og brennende engasjement."

Jon H. Rydne, VGKnut Hamsun

"Med en slik bok skulle man tro forlaget og forfatteren har funnet en publikumstreffer, egnet både for et tabloidpublikum, et litterært publikum, annen verdenskrignerder og dem som leter etter julegaven til far. Historien har stoff i seg til å fascinere dem alle. [...] Tore Rem er en dreven forteller og har funnet mye nytt kildemateriale til belysning av det evig omdiskuterte Hamsun-dilemma: Hvordan kunne skaperen av så lysende diktning opptre som politisk idiot og forræder?"

Ulf Andenæs, AftenpostenKnut Hamsun

"Tore Rems verk om Knut Hamsuns møte med Hitler er blitt et fyldig, ofte svært spennende og innsiktsfullt verk, og det konfronterer oss nok en gang med «ubehaget i historien». Kanskje det viktigste denne boka bidrar til er at den på så insisterende vis bidrar til å gjøre mytene rundt Knut Hamsun mer gjennomsiktige."

Turid Larsen, DagsavisenKnut Hamsun

"Boka lander brennaktuelt midt i debatten om kunst versus ansvar i kjølvannet av Peter Handkes Ibsen-pris. Reisen Tore Rem tar oss med på er velkomponert, frisk og nyskapende, men ferden starter spissere enn den avsluttes. Rems beretning er dokumenterende og beskrivende – ikke argumenterende. Men som biografisk dokument står den støtt. [...]I rettferdighetens navn er det likevel «Reisen til Hitler» som er bokas tittel, og det er Hamsuns lange og korte reise i massedrap ideologiens tjeneste som gjør denne boka til en leseopplevelse."

Torgeir Larsen, NRKKnut Hamsun

"strålende fortalt(...) I tillegg til å bringe nydokumentert stoff om Hamsuns reise og møte med Hitler, er noe av det nye fra Rems side at han i enda større grad enn tidligere framstår som en svært dyktig forteller. Visst er det forskeren som skriver. Men Rem har tydeligvis også sett det som sin oppgave å løse opp den tradisjonelt ganske rigide sakprosaformen. Språket er uhyre presist, men virker likevel ledig. Og oppbyggingen er spenningsskapende og gir rom for det dramatiske i denne høyst oppsiktsvekkende historien."

Geir Vestad, Hamar ArbeiderbladKnut Hamsun

«… en befriende bok. Befriende fordi Rem nærmer seg de vanskelige Hamsun-spørsmålene på en klok, åpen og grundig måte.»«… forholder seg til stoffet på en lite fordømmende måte.»

Kaja Schjerven Mollerin, KlassekampenKnut Hamsun

«Tore Rems overbevisende og viktige bok. (...) På følsomt vis demonstrerer han Hamsuns forvandling fra antiautoritær individualist til den stivnede, litterære førerrollen han etter hvert gjorde til sin.(...)Rem […] myndiggjør dikteren på forbilledlig vis.»

Bernhard Ellefsen, MorgenbladetKnut Hamsun

"Født til frihet er et skjellsettende verk om norsk idé- og litteraturhistorie i det 20. århundre [...] En sterk historie om menneskets lodd"

Trond Berg Eriksen, Aftenposten

"Tore Rem har skrevet en ruvende biografi om et usedvanlig menneske og en rastløs forfatter, som nagler leseren til stolen."

Stein Roll, Adresseavisen

"Man skal kjenne Bjørneboe godt for å ha noe vesentlig å legge til om forfatterens offentlige rolle etter dette."

Bjørn Gabrielsen, Dagens næringsliv

"Rems bok anbefales alle som er interessert i norsk radikalismepå 60- og 70-tallet. Kildearbeidet er imponerende og har ført Bjørneboe-forskningen et langt stykke framover."

Eivind Tjønneland, Dagbladet

Tore Rem viser oss mannen, ikke myten, Jens Bjørneboe.

Sindre Hovdenakk, VG

Å lese Tore Rems store verk om Jens Bjørneboe er en betakende, skakende og belysende fortelling om en av de meste markante kunstnere i norsk etterkrigshistorie. [...] Et stykke biografisk skrivekunst av de sjeldne.

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

Med sitt nesten kaldblodig stringente språk makter han å fange en mann i spennet mellom storhet og litenhet, den største triumf og den dypeste tragedie på en slik måte at det allmenngyldige aldri er langt unna. [...] Klokt og klarsynt.

Pål Gerhard Olsen, Bergens Tidende

"En storartet fortelling om en outsider. ... Rem har så langt løst oppgaven med glans og ekeløv."

Trond Berg Eriksen , Dagbladet

"Et vell av lesesnacks! ... den mest fyllestgjørende Bjørneboe-biografien som trolig vil bli skrevet noen gang."

Terje Stemland, Aftenposten

"Tore Rem skriver med kunnskap og list. [...] Dette gjør biografien som helhet desto mer gjennomtenkt og vesentlig [...]."

Mode Steinkjer, Dagsavisen

"Medrivende, levende og reflektert."

Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

"En sjelden vellykket biografi."

Erik Bjerck Hagen, Morgenbladet

Bibliography

2022 - Olav V. Ensom majestet

2021 - Olav V - Krigeren 1940-1945

2020 - Olav V - Den fremmede. 1903-1940

2014 - Knut Hamsun

2009 - Sin egen herre

2006 - Henry Gibson/Henrik Ibsen