COOKING FOR ONE (Innbundet)

Author:

Adam Bjerck

Norwegian title: 1 porsjon
Author:
Binding: Innbundet
Year: 2017
Pages: 208
Publisher: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202553814
Kategori: Cook Books
Overview 1 porsjon

This is the cookbook for those cooking for one!
Adam Bjerck says that even if you are dining alone, you should dine healthy and well!

This is a must-have cookbook for anyone living alone, with recipes for one protion of food. It focuses on fast - and not to expensive - courses that make the cookbook perfect for busy everyday life.
Practical week menus make it easy to plan and shop, and make sure that you do not end up with unused ingredients in the fridge.
The recipes can of course be doubled - for couples or that extra guest.

This book has a great concept: Recipes for dinners for one person, along with a shopping list for the whole week. The book covers 15 weeks with four meals per week, and at the back of the book you can find recipes for smaller dishes like soups, salads, breakfast/lunch, smoothies and baked goods. The shopping list is written so you should only have to shop once a week to get everything you need – and also so you can avoid wasting any leftovers. The book is very clear, with a table of contents that lays things out week by week and two recipe indexes at the back of the book: one sorted alphabetically and one sorted by theme/category. All of the dishes seem feasible to make, you’ll want to cook for yourself, and it’s easy to follow the recipes. This book hits the nail on the head with its concept!
Six out of six stars
VG

To the top

Reviews 1 porsjon

Denne boken har et godt konsept: Middager for én person, samt handleliste for hele uken. Boken tar for seg 15 uker med fire retter per uke, og bakerst i boken finnes oppskrifter på småretter som supper, salater, frokost/lunsj, smoothier og bakst. Handlelistene er skrevet opp slik at du skal kunne handle alt du trenger én gang i uken, og også slippe å kaste rester. Boken er svært oversiktlig, med innholdsfortegnelse som har tatt for seg uke for uke i starten av boken, samt to oppskriftsregistre bakerst i boken; et alfabetisk sortert og et sortert etter emne/kategori. Alle rettene virker gjennomførbare, du får lyst til å lage mat til deg selv, og det er lett å følge oppskriften. Denne boken traff spikeren på hodet innen sitt konsept!

 
Sara Berge Holm, VG

Middag for 1 11.12.2017

(…) du får lyst til å lage mat til deg selv (…) Denne boken traff spikeren på hodet innen sitt konsept!

Denne boken har et godt konsept: Middager for én person, samt handleliste for hele uken. Boken tar for seg 15 uker med fire retter per uke, og bakerst i boken finnes oppskrifter på småretter som supper, salater, frokost/lunsj, smoothier og bakst. Handlelistene er skrevet opp slik at du skal kunne handle alt du trenger én gang i uken, og også slippe å kaste rester. Boken er svært oversiktlig, med innholdsfortegnelse som har tatt for seg uke for uke i starten av boken, samt to oppskriftsregistre bakerst i boken; et alfabetisk sortert og et sortert etter emne/kategori. Alle rettene virker gjennomførbare, du får lyst til å lage mat til deg selv, og det er lett å følge oppskriften. Denne boken traff spikeren på hodet innen sitt konsept!

 
Sara Berge Holmberg, VG

To the top

Author Adam Bjerck

Adam Bjerck is a well-known chef who has been a member of the national team in cooking competitions. In 2013 he was one of the founders of ‘Adam’s Foodbox,’ delivering ready-prepared dishes to client’s homes. What started as an idea with four young innovators from Bergen has grown within a year to become a nationally recognised brand. Adam’s Foodbox is steadily attracting new customers.

To the top

Foreign rights
Belgium

To the top