123 for tough kids (Innbundet)

Series: Barske barn 2

Author:

Anne Østgaard

Norwegian title: 123 for barske barn
Author:
Binding: Innbundet
Year: 2020
Pages: 48
Illustrator: Nyhus, Egil
Publisher: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Series: Barske barn
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202638702
Age: 3 - 6
Overview 123 for barske barn

Anne Østgaard and Egil Nyhus have made a collection of fun, cool counting poems for tough kids – and most other kids too!

The texts rhyme and are simply constructed with good rhythms that make them perfect both for reading out loud and for practising reading, counting and calculating.

To the top

More books by Anne Østgaard:

Reviews 123 for barske barn

morsomme og småmorbide vers med tall i fokus 23.06.2020

"Kreativ måte å lære om tall på."

"En barnebok som skiller seg ut ..."

" ...et pluss (...) at boka ikke er så søt som mange barnebøker som regel er, men byr litt på morbid humor som er lett å forstå."

 
Ina Syrstad, Ibokhylla

Numerisk kaos i knallfarger 05.10.2020

"Anne Østgaard og Egil Nyhus har laget en vilter og morsom tellebok for barn."

"Vi har hatt litt å bekymre oss for denne våren, men er det én ting folk ikke skal være urolige for, må det være at barna deres ikke skal lære seg å telle." (Coronavåren 2020)

«CHOCKHEADED PETER»-ASSOSIASJONER»

"godt egnet til å sette en ung hjerne i sving (...) en bok for bilturer og regnværsdager, for her er det litt å aktivisere seg med."

Inger Marie Kjølstadmyr, NUMER

En burlesk bildebok for barn ... Tull med tall 31.07.2020

«123 for barske barn» er en upretensiøs og bredt inkluderende bruksbok. Her er fakta og fabulering i skjønn forening. Boken lever perfekt opp til undertittelen sin: «Tull med tall».

«En burlesk bildebok for barn»

«Østgaard skriver sprudlende og frekt. Hun leker med referanser både til eventyr og barnesanger, som snarere vil treffe de voksne enn barna.»

«… passer (…) supert til høytlesing. Og for en fristende måte å tilegne seg ny kunnskap på!»

«Diktene er oppfinnsomme og gjenkjennelige på en og samme tid.»

«Både tekst og bilder har referanser særlig voksne lesere kan glede seg over. Og detaljer barn og voksne kan snakke videre om, sammen.»

"Eksemplarisk samarbeid

Ord og bilder utfyller hverandre på beste vis i denne rause boken. Egil Nyhus (...) vet hvordan han skal treffe sitt publikum."

Anne Cathrine Straume, nrk.no

"Stilren crazykomikk på rim."

Morten Olsen Haugen, @bokmorten på Instagram

Moro-vers for en ny tid 30.04.2020

«Moro-vers for en ny tid (…) Overraskelsesmomentet i diktene og tegningene er en av styrkene i boken. Noe kommer til å gå galt, men det er uvisst for hvem. Ingen skal føle seg trygg i Østgaards tellebok, og Egil Nyhus får frem dette grepet godt når han tegner Rødhette som en premiegris på forsiden. Samtidig frontes en sulten ulv som den potensielle helten…»

«Lattervekkende gru (…) Lemlestede kropper og godteri går hånd i hånd i Østgaards dikt, uten at det verken blir grotesk eller ekkelt å lese. Både språket og tegningene har en balanse som heller skaper humor enn uhygge. Nyhus’ tegninger i boken er først og fremst søte, dernest vittige. Som avistegner har han vist at han har et større spekter av virkemidler å spille på, men her begrenser han seg på riktig måte overfor målgruppen. At figuren Lykke kan stå på hodet i en pøl av blod og godteri uten at det gjør vondt å se på, er godt gjort. Diktet og oppslaget fremstår som en hommage til André Bjerkes dikt om Lille Tone Godtegryn i Svein Nyhus’ strek fra år 2000 (…) Forbildene skinner gjennom i 123 for barske barn. Men hva gjør det når forbildene er gode og resultatet er godt! Anne Østgaard og Egil Nyhus utviser nok egenart til å gjøre sjangeren til sin egen.»

Les gjerne hele anmeldelsen her Barnebokkritikk.no

Egon Låstad, Barnebokkritikk.no

To the top

Author Anne Østgaard

Anne Østgaard (f. 1953) made her debut in 1986 with the book The Story of Oscar. She has published a number of books and texts for anthologies and school books. Since 1985 she has been working in publishing.

To the top

Bøker i serien
Foreign rights
Denmark

To the top