Death (Innbundet)

Deadly Serious Facts

Author:

Endre Lund Eriksen

Norwegian title: Døden
Norwegian subtitle: Dødsens seriøse fakta
Author:
Binding: Innbundet
Year: 2020
Pages: 104
Illustrator: Lilleeng, Sigbjørn
Publisher: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202619268
Age: 8 - 12
Overview Døden

“Oh no! A book about death, and I’m in it…”

Mikkel really doesn’t want to be in a book about death. Because in books like that, people end up dying, don’t they? But when the narrator starts to tell the story, Mikkel gets curious.
Why do people die? What happens in the body when people die? And what does it mean to say that the dead “return to earth”? Death is a graphic fact book that takes death seriously – in a seriously funny way.

To the top

More books by Endre Lund Eriksen:

Reviews Døden

Gir godt grunnlag for å prate med barn om døden 10.02.2021

Hvem skulle trodd ei barnebok om et så trist tema som døden, kan være både varm og morsom?

Tar opp vanskelige spørsmål med et smil (...) Eksistensielle spørsmål blir stilt, uten at boka gir noen fasitsvar. (...)

Historiens fiffige avslutning skal ikke røpes, for historien fortjener å bli lest, også av godt voksne.

Kjetil S. Grønnestad, Gravplassen.no

- også om krematorier? 20.11.2020

Formidlingsevne i tekst og bilder er formidabel, tegneseriemediets særtrekk brukes effektivt. (...)

Det nøkterne språket og det saklige innholdet gjør at man tar til seg kunnskap og reflekterer over det. Snaut 100 sider er fylt med scener og sekvenser som gir godt fokus på tema. (...)

Mange barns angst bunner i redsel for det ukjente. Denne boken river ned noe av angsten ved å ta barna våre seriøst og gi dem god kunnskap om et vanskelig tema. Jeg opplever at boken tar leseren så på alvor at barn enkelt relaterer seg til Mikkel. I dagens mediehverdag for barn blandes hele tiden fiksjon og fakta, noe Eriksen selv har erfaring med i arbeidet med Planetpatruljen, og formen gjør at barns tanker om døden til møtt med verdighet.

Øystein Nordvik, Serienett.no

Når døden banker på 16.10.2020

Sigbjørn Lilleengs tegninger underbygger Lund Eriksens historie, der guttens emosjonelle reaksjoner nærmest vibrerer på sidene. Illustrasjonene av Mikkel er troverdige, man ser et barn reagere med et komplekst følelsesregister som gir fortellingen et liv på sidene. Det er umulig å ikke sympatisere med barnet i historien. Lilleengs illustrasjoner er presise og ujålete, samtidig som de skaper liv i de emosjonelle rommene som er skrevet frem.
(...)
Døden er på mange måter en forlengelse av Lund Eriksens vilje til å satse på barns evner til å forstå kompliserte og iblant sårbare temaer.

Ruth Hege Halstensen, Empirix.no

For hva skjer når en av landets aller fineste barne- og ungdomsbokforfattere samarbeider med en av de beste tegneserieskaperne vi har? Da får vi en faktabok av gull: Døden. Endre Lund Eriksen og Sigbjørn Lilleeng har samarbeidet om boka som er en hybrid mellom fakta og fiksjon.

Eva Rekve, Leser søker bok

Fortellingen vi ikke slipper unna 16.09.2020

Saklig om døden i ruter, striper og plansjer (...).
Tegningene sitter som et skudd sammen med Endre Lund Eriksens tekster som veksler mellom dialog og monolog i snakke- og tankebobler, og en allvitende fortellerstemme i ren tekst.

Anne Schäffer, PROSA, Tidsskrift for sakprosa

To the top

Foreign rights