Garmann's Summer (Innbundet)

Series: Garmann 

Author:

Stian Hole

Norwegian title: Garmanns sommer
Author:
Binding: Innbundet
Year: 2006
Pages: 48
Publisher: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Garmanns sommer
Series: Garmann
ISBN/EAN: 9788202259228
Age: 3 - 99
Overview Garmanns sommer

Winner of the BolognaRagazzi Award 2007

Summer is nearly over and Garmann is going to start school. Garmann is dreading it, and he tries to find out if adults dread doing things, too, while he’s seeing if he’s got a loose tooth. Garmann thinks about life and death, the present and the future. «What do you want to be when you grow up?» Aunt Augusta whispers to him. «A sword-swallower,» Garmann answers.

This is an unusual and nice story in words and pictures by Stian Hole.

‘Fantastic illustrations and a warm story about approaching a change in life.’
Dagsavisen

‘Let it be said straight away: this is a lovely book! It feels good to hold it, it is beautiful to look at, and the story touches your heart.’
Drammens Tidende

In 2009 Garmann’s Summer has received the Mildred L. Batchelder Award, announced by the Amercian Library Association.

Garmann’s Summer also won the French Prix Sorciere for best album of the year 2008.

To the top

More books by Stian Hole:

Reviews Garmanns sommer

"Norske Stian Hole har begået en genistreg af en poetisk billedbog, der i ord og digitale collager skildrer en sensitiv seksårig drengs sidste sommer, før han skal i skole og møde livets alvor. H.C. Andersen kunne ikke have gjort det bedre med pen, papir, saks og limpotte."

 
Jens Andersen, Berlingske Tidende

"La det være sagt med en gang: Dette er en nydelig bok! Den er god å ta i og vakker å se på, og handlingen går til hjertet (…) Historien har altså mange lag, og kan tale på ulik måte til voksne og barn. Her er betraktninger, humor og gode dialoger. Likevel er det illustrasjonene som gjør sterkest inntrykk med sine utrolige flotte detaljer, en utsøkt fargebruk - og litt å lure på her og der (…) Stian Hole er en mester av en illustratør! Anbefales for 6-åringer som Garmann, for foreldre og besteforeldre!"

 
Turid Hallan Buarøy, Drammens Tidende

Sanselig mesterverk

"En herlig tributt til billedbokkunsten"

Mette Hofsødegaard, Aftenposten

"Stian Hole har tatt et ganske så tradisjonelt utgangspunkt, og gjennom illustrasjoner som står veldig fint til teksten og en fortelling som ikke gir noen klare svar, bare en slags utsettelse, blir det en fredelig og vakker barnebok, med en papirkvalitet som er i kunstklassen. «Garmanns sommer» burde være den perfekte bok å la besteforeldre lese på sengen for sine barnebarn."

Morten Abrahamsen, VG

"Mye av dybden i boken er skapt av å sette ting opp mot hverandre. Det blir noe annet å ønske seg noen løse tenner til skolestart, når man samtidig får se glasset med tantenes gebiss under middagshvilen. Teksten peker ikke direkte på alle sammenhenger, nettopp derfor er dette blitt en assosiasjonsrik bok som gir nye oppdagelser selv ved fjerde gangs lesning."

Guri Fjeldberg, Bergens Tidende

"Det visuelle uttrykket gjør også Garmanns sommer til en svært vakker, velkomponert, innbydende og stimulerende bok for nysgjerrige og oppmerksomme lesere."

Nina Goga, Barnebokkritikk.no

"Fantastiske illustrasjoner og lun fortelling om det å nærme seg en korsvei."

Mode Steinkjer, Dagsavisen

"«Den som ikke husker noe, har heller ingenting å grue seg til» tenker Garmann. Slike små filosofiske innspill er det flere av i teksten. Den er kortfattet og presis, og rommer innhold å glede seg over både for den voksne som leser, og barnet som eventuelt hører på og studerer illustrasjonene. De er store rom å gå inn i og man kan gjerne være der lenge."

Marianne Lystrup, Vårt Land

"Norske Stian Hole har klikket sig frem til en usædvanlig billedfortælling. Det er digitaliseret smerte i sin klareste form"

Steffen Larsen, Politiken

"Året är ännu ungt, men redan känns det osannolikt att 2008 skulle kunna bjuda på en mer intressant bilderbok än Stian Holes Hermans sommar. Hermans sommar är en stark skildring, och en bilderbok att återkomma till om och om igen, en bilderbok som tar både livet och döden på allvar. Läs den. Upplev den."

Åsa Warnqvist, Svenska Dagbladet

”Nordmannen har utvilsomt lykkes med denne vårens mest forbløffende bildebok.”

Stuttgarter Nachrichten

Garmans sommer gleder øyne og ører, fordi Stian Holes tone er drømmende, og bildespråket er på samme tid uvanlig, morsomt og utfordrende.”

Boris Halva, Frankfurter Rundschau

"Spennende og original billedbok med gjennomført perspektiv (…) Jeg hadde ikke trodd det skulle bli slik, men denne historien om Garmanns ”utdriving fra paradiset” har etterhvert blitt min favoritt til Brageprisen. Om noen dager får vi se hva juryen sier."

Morten Haugen, Adresseavisen

”Ved å blande forskjellige kunst- og designstrømninger utvikler han [Stian Hole] sin fargerike stil, vidunderlig overdrevet og med en humor som briljerer i samspillet mellom bildene og den lakonisk, knappe teksten. Slik blir det en storartet bok som bringer fram både latter og minner for høytlesende foreldre, mens den for barna signaliserer: Ja, de voksne er komiske. Og verden går tross alt videre.”

Bruno Blume, Die Zeit

”Boken er et kunstverk, et lite stykke lykke. Den norske illustratøren forteller en historie som har allmenn gyldighet, en historie fra en sommer, slik barn elsker den; varm, sitrende av liv. På subtilt vis lærer man av denne vidunderlige boken at ingenting varer evig. Det kan oppleves som trist. Garmans Sommer er i den forstand en vidunderlig trist bok. Men det faktum at vi kan oppleve all den skjønnhet Hole viser og forteller oss som trist, beviser bare vår kjærlighet til livet.”

Andreas Platthaus, Frankfurter Allgemeine Zeitung

To the top

Author Stian Hole

Stian Hole (1969–) is a reputed illustrator and an author. He has created several prize-winning picture books and a number of book covers. For his works, he has received prizes like the Brage Prize, Bologna Ragazzi Award and Deutscher Jugendliteraturpreis.

To the top

Bøker i serien
Foreign rights
Belarus
China
Czech Republic
Denmark
Faroe Islands
France
Georgia
Germany
Hungary
Italy
Japan
Lithuania
Netherlands
Norway
Palestinian Territory
Poland
Qatar
Republic Of Korea
Russia
Slovenia
Spain
Sweden
United States

To the top