Porridge (Innbundet)

off the beaten track

Author:

Hanne Buxrud, Sunniva Dring, Per Sollerman og Ann Kristin Wang

Norwegian title: Grøt
Norwegian subtitle: på ville veier
Author: , , og
Binding: Innbundet
Year: 2016
Pages: 200
Publisher: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202520977
Kategori: Cook Books
Overview Grøt

At last we have ladlefuls of brilliant, new and traditional recipes for porridge served up in one book!

All the recipes are based on pure raw ingredients and cereal, grain and seeds such as oatmeal, quinoa, buckwheat, sesame seeds and chia seeds. In addition to the recipes, you will find useful tips on suitable seasonings and an outline of basic porridgemaking techniques such as soaking and cooking times, plus information about adding liquid ingredients such as milk, almond milk and coconut milk.

'A wide range of 76 different recipes for porridge – from typical breakfast porridges to desserts and dinner, with significant focus on nutrition and sustainability.'
ADRESSEAVISEN

To the top

Reviews Grøt

"Vi liker at dette er en allsidig bok med både lette grøter og grøter som gir deg mer energi. Her finner du verken hysteri eller aversjon mot råvarer - som gjerne får gjennomgå i andre sammenhenger. Det fine er at boken legger opp til at du kan lett bytte ut ingredienser i oppskriftene etter smak og behov."

Lise Von Krogh, Bramat.no

"Grøt – på ville veier av vennegjengen Buxrud, Solleman, Dring og Wang har 76 oppskrifter på grøt, og kan være starten på en grøtrenessanse her i landet."

Andreas Viestad, Dagbladet

Årets beste kokebok 2016, NRK 12.12.2016

Stjernekokk og restauratør Svein Erik Renaa har sammen med kollega Stig Juelsen gått gjennom svært mange av kokebøkene som kom ut i Norge i 2016, og kåra de beste for NRK. Dette sier de om "Grøt" som de kåret til årets beste:"Dette er en utrolig variert bok, med mange nye oppskrifter om grøt. Litt moderne, litt historie. Det er gøyalt å se 76 så ulike oppskrifter om samme tema. I tillegg er det fristende bilder. For meg er dette en lærebok. Jeg kan ikke så mye om grøt sjøl, og boka inneholder flere oppskrifter som jeg kunne tenke meg å lage hjemme... Du får lyst til å lage grøt når du ser i denne boka. Det som er så deilig her er at den viser at grøt er mer enn risgrøt og havregrøt. Dette er god inspirasjon til å variere bort den vanlige havregrøten med sukker og kanel".

Svein Erik Renaa, Stig Juelsen, nrk.no

Årets beste kokebøker 05.12.2016

I alt 76 forskjellige grøtoppskrifter, i stort spenn – fra typiske frokostgrøter til desserter og de rene middagsretter, med tydelig fokus på ernæring og bærekraft.

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

To the top

Foreign rights