Halloween (Innbundet)

Author:

Tania Kjeldset

Norwegian title: Halloween
Author:
Binding: Innbundet
Year: 2017
Pages: 128
Publisher: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202542832
Overview Halloween

A red thread runs throughout Kjeldset's short stories. Whether it's the old lady going on a date, the children watching toads, or the middle-aged woman hiding in the basement on Halloween, they are all part of the same loose network that constitutes life.

Bound together by the metro, those who take it and those who drive it, the various characters are all connected.

In her first book for adults, Tania Kjeldseth writes beautiful and painful short stories – with an assured gaze and precise language, she encircles our lives.

To the top

More books by Tania Kjeldset:

Reviews Halloween

Ømt, sårt og godt 20.07.2017

"Gjennomgående er det en opplevelse av ensomhet og isolasjon som preger personene. Og det er skildret med en ømhet og varme som gjør inntrykk. Men det er rom for humor også, selv om en den ikke er like sterkt understreket. Novellen om de to voksne menneskene på date er en av novellene der Tania Kjeldset gir stort rom for humoren, uten at det går på bekostning av ømheten i skildringen.""I flere av novellene er det i det ytre ganske udramatiske historier som finner sted. Det er gjerne hverdagssituasjoner som er utgangspunktet, som nok vil være gjenkjennbare for mange. Og dette hverdagslige og realistiske grunnpreget er noe av styrken ved boka."

 
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Sammen er vi mer alene 14.05.2017

"God novelledebut med tett indre sammenheng" "...måten tematikken er behandlet på, sørger for å gi samlingen frisk luft under vingene.""Det hverdagslige og forstyrrende går med andre ord hånd i hånd i Halloween. Tittelen på den første novellen, «Avstand mellom tog og plattform», er i seg selv et tydelig uttrykk for det. Alle som kjører tog eller T-bane, har hørt advarselen tittelen henspiller på så mange ganger at den har mistet betydning. Kjeldset på sin side gir den mening igjen i en stramt fortalt tekst, full av rislende ubehag."

Anne Merthe K. Prions, Aftenposten

Tania Kjeldset debuterer med en solid novellesamling om utenforskap og ensomhet.

"Det som gjør at disse små, i utgangspunktet ganske udramatiske fortellingene gjør inntrykk, er nettopp det hverdagslige og tilforlatelige ved dem. (...) Kjeldsets språk er presist og usentimentalt, og hun mestrer kunsten å trekke frem objekter og situasjoner som blir talende for karakterenes liv eller sinnsstemning."

Ine Lavik, Littkritikk.no

"Jeg håper virkelig at forfatteren har mer på lager til de voksne også for dette var veldig bra. Hun har et fint og lettfattelig språk og de fleste novellene hadde en sårhet i seg som jeg likte så godt. (...) Anbefales!"

 
Beathe Solberg (Beathesbokhjerte.no), Bokelskere.no

To the top

Author Tania Kjeldset

Tania Kjeldset (1960–) is a writer and illustrator. She has illustrated several children’s books, picture books, school books, and is herself the author of eight children’s books. Halloween is her debut for audult readers.

To the top

Foreign rights