Jenny (Innbundet)

Author:

Tore Renberg

Norwegian title: Jenny
Author:
Binding: Innbundet
Year: 2016
Pages: 48
Illustrator: Ask, Lene
Publisher: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202523916
Overview Jenny

Jenny is a terribly old lady who lives in a block of flats and looks like a raisin. She lives with her cat, Benny. They sit and peer out at the world. At the happy children, laughing and playing.

One day, Jenny has had enough of the children’s noise. She puts on her cowboy hat, arms herself with a blowpipe and says to Benny: ”Come along – let's sort them out.”

Jenny is a tough book about a tough old lady and a tough little cat.

To the top

More books by Tore Renberg:

Reviews Jenny

"det prosjektetforfatter og illustratør har her, er årøske i våre fordommer om alder. Det er forfriskende. Vi sjokkeresfrydefullt når vi står sammen medJenny på verandaen hennes, derhun myser mot nok en kjedeligdag sammen med katten sin, ogvi ser hvordan hun provoseres avlykkelige barn som passerer påvei til skolen. [...] Han [Tore Renberg] trekker fram enkle,men viktige observasjoner for atvi skal bli kjent med Jenny. Flereav dem er treffende og nestenmalende. [...] Den korthogdeteksten gir god plass til LeneAsks illustrasjoner. [...] Det fineste medboka er måten den herjer med fordommenevåre på. Og den leknefortellingen, som ikke er realistisk,men som likevel – eller derfor– åpner øynene våre for viktigesider ved virkeligheten. Deter noe forsonlig over fortellingen.Noe med at det som er rart, kanvære verdt å undersøke, for kanskjefinnes det en forklaring somkan gjøre livet rikere."

Marianne Lystrup, Vårt Land

"det prosjektetforfatter og illustratør har her, er årøske i våre fordommer om alder. Det er forfriskende. Vi sjokkeresfrydefullt når vi står sammen medJenny på verandaen hennes, derhun myser mot nok en kjedeligdag sammen med katten sin, ogvi ser hvordan hun provoseres avlykkelige barn som passerer påvei til skolen. [...]Han [Tore Renberg] trekker fram enkle,men viktige observasjoner for atvi skal bli kjent med Jenny. Flereav dem er treffende og nestenmalende. [...] Den korthogdeteksten gir god plass til LeneAsks illustrasjoner. [...] Det fineste medboka er måten den herjer med fordommenevåre på. Og den leknefortellingen, som ikke er realistisk,men som likevel – eller derfor– åpner øynene våre for viktigesider ved virkeligheten. Deter noe forsonlig over fortellingen.Noe med at det som er rart, kanvære verdt å undersøke, for kanskjefinnes det en forklaring somkan gjøre livet rikere."

Marianne Lystrup, Vårt Land

"Bildebokfor alle, om å være ensom oggammel, men fortsatt leken oglevende."

Bibliotekets Susanne Bolstad anbefaler, Østlands-Posten

To the top

Foreign rights