Kenneth Bergstrøm II (Innbundet)

Author:

Tor Edvin Dahl

Norwegian title: Kenneth Bergstrøm II
Author:
Binding: Innbundet
Year: 2016
Pages: 224
Publisher: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202509545
Overview Kenneth Bergstrøm II

Idar Vik is a quite ordinary middle-aged man, but one eventful evening he is mistakenly taken for someone else – a well-known, popular and respected TV and radio journalist. Does he really look like Kenneth Bergstrøm? Does he have previously unrecognised possibilities? This is a novel about what we can perhaps become if we take over somebody else’s identity. Or if we try …

To the top

More books by Tor Edvin Dahl:

Reviews Kenneth Bergstrøm II

Er dette krim eller ikke? Det betyr ingenting. For det er godt.

"(...)Dahl, som har skrevet flere bøker i flere sjangre enn de fleste kan lese, loser oss rutinert fra kjedsomhetsdager til ulmende spenning og intenst drama. Stillferdig og langsomt bygges det opp en stemning av uhygge, og en visshet om at det ikke finnes noen annen utvei enn tragedie og død. (...)Slik sett har Tor Edvin Dahl også denne gang levert en krimroman. Men «Kenneth Bergstrøm II» er definitivt en bok som også kan leses av de som ikke liker krim - for det er ikke de forbryterske handlinger, og etterforskningen av dem, som driver handlingen og leseren framover. Det er det portrettet av Vik/Bergstrøm som gjør."

 
Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

"Romanen handler om tidens store tema: identitet og selvkonstruksjon; om at vi spiller roller og blir de personene vi skaper oss til. Det er måten Dahl skildrer dette på som blir så fascinerende. Han tar oss med inn i hodet på mannen som blir forvekslet; vi opplever hans forvirring og deretter hvordan han føler seg styrket og modig ved å ta på seg personligheten til en annen."

 
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

"Dahl viser usedvanlig psykologisk innsikt og sparsomhet i virkemidlene, samtidig som han vet når fortellingen trenger nye vendinger. De skal ikke røpes her. Dette er en bok som byr på velfunderte overraskelser.(...)I Kenneth Bergstrøm II viser han et usedvanlig kompetent håndlag, som må være ervervet gjennom et langt og flittig forfatterskap."

Rune Hallheim, Aftenposten

To the top

Author Tor Edvin Dahl

Tor Edvin Dahl (1943–) made his literary debut with the novel En sommer tung av regn in 1968. He has since published a number of novels, thrillers, children’s books, textbooks, non-fiction, radio dramas and plays for the stage and television. He translates books for children and adults.

To the top

Foreign rights