Maaemo (Innbundet)

Author:

Esben Holmboe Bang

Norwegian title: Maaemo
Author:
Binding: Innbundet
Year: 2017
Pages: 384
Publisher: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202527105
Overview Maaemo
The remarkable book about the remarkable restaurant Maaemo.
- The only Norwegian restaurant with three stars in Guide Michelin.

The spectacular pictures and illustrations of Norwegian nature, and the beautiful photographs of the food and the environment in the restaurant, take you on a journey through the tastes of Norway. Exactly like a meal at this world renowned star-restaurant in Oslo would do.

The restaurant is run by Esben Holmboe Bang, and in this book he writes with honesty and engagement about the tastes, the identity, the vision and hard work it takes to bring the exceptional signature tastes to the tables of the restaurant. The book also gives the reader a chance to recreate Maaemo at home: 80 recipes for many of the signature dishes and tastes of the restaurant are presented in the book.

"To me this book is instantly classic. This is a book it will be referred to in many decades to come, when the food story from our little Nordic corner of the world is to be told."
René Redzepi - Chef at Noma, Denmark.

Dead Honest cookbook
"There are very few chefs that have told their restaurants story as openly and honestly as Espen Holmboe Bang tells the story about Maaemo. You really feel that you get under the skin of the chef, telling the tale about his life-project, the time and effort he has put into the job of establishing and developing the restaurant. (…) The book is well composed, well written and easy to read with it´s short texts."
AFTENPOSTEN

A Grand Masterpiece from Mother Earth
"This is a masterpiece, and at the same time a genuine encyclopaedia of one of the most important gastronomic periods in Norway. The book stands rock-solid, like a monolith for what is distinctive and real. It mirrors our country at its best. Showing the trends of our time, with the inspiration from traditions in times long past, taking us into the future. In this book the renewal of the Nordic kitchen is documented in a truthful and honest way. This is a book that will be passed down through generations to come."
APPETITT

To the top

Reviews from Maaemo

Maaemo i ord og bilder – Norges lekreste matbok er servert 01.03.2017

"Den er et praktverk, det lekreste som noen gang er produsert av sitt slag i Norge. Ikke bare det, den gir et konsist og svært velformulert innblikk i én manns tanker og visjoner som går langt utover å gjøre oss mette."
 
Erik Valebrokk, erikvalebrokk.no

Storslått mesterverk fra moder jord 01.03.2017

"Dette er et mesterverk og samtidig et genuint oppslagverk fra en av de viktigste gastronomiske periodene i Norge. Boka står fjellstøtt og er en bauta over det særegne og urekte. Den speiler landet vårt på sitt beste. Inspirasjonen til rettene er hentet fra tradisjoner bakover i tid, viser dagens mattrender og tar dem med inn i fremtiden. Her blir det nordiske kjøkkenets fornyelse dokumentert på en sannferdig og ærlig måte. Dette er en bok som vil gå i arv gjennom generasjoner."Appetitt

Dønn ærlig kokkebok 27.02.2017

"Det er få kjøkkensjefer som har gitt ut bok om restauranten sin som er så åpen og ærlig som Esben Holmboe Bang og hans bok om Maaemo. Man føler virkelig at en kommer under huden på kjøkkensjefen som forteller om sitt livsprosjekt og hvor mye tid og krefter han har lagt ned i jobben med å etablere og videreutvikle spisestedet. [...] Overgangen mellom stille og trolske naturbilder av den finske fotografen Tuukka Koski og de mytiske tegningene av Danny Larsen som viser Bangs fascinasjon for norrøn mytologi, og den ultramoderne restaurantbygningen, fungerer meget godt. [...] Boken er velkomponert, velskrevet og lettlest med korte tekster."Erik Guldbrandsen, Aftenposten

To the top