Magnus Carlsen and the Chess Killer (Innbundet)

Author:

Aleksander Kirkwood Brown

Norwegian title: Magnus Carlsen og sjakkmorderen
Author:
Binding: Innbundet
Year: 2020
Pages: 72
Illustrator: Jamtli, John S.
Publisher: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202615277
Age: 9 - 12
Overview Magnus Carlsen og sjakkmorderen
Magnus Carlsen and the Chess Killer is a crime comic about a genius killer that can only be stopped by a chess genius.

The works of a serial killer is shocking Oslo, and the police stands without a clue. All of the victims are found with a chess piece in their hand, but other than that they have nothing in common. Who can solve this mystery, if not Chess Legend Magnus Carlsen? The Chess Killer enters into a cat-and-mouse-game with Magnus and police investigator Maud, but the killer always seems to be a couple of moves ahead of them.

To the top

More books by Aleksander Kirkwood Brown:

Reviews Magnus Carlsen og sjakkmorderen

Det største spillet 29.03.2020

I en periode når behovet for virkelighetsflukt og tidsfordriv har økt brått, er «Magnus Carlsen og Sjakkmorderen» et perfekt lite stykke virkelighetsflukt. (...)

Det vi leser, er imidlertid et veldig godt håndverk i alle ledd, preget av ideer og ambisjoner som er akkurat store nok, og som tegneserien følger til punkt og prikke. (...)

Albumet (...) retter seg offisielt mot målgruppa barn, men har utvilsomt en bredere appell. Den passer for enhver som setter pris på ukomplisert, men solid underholdning i tegneserieformat. Jeg nøler med å bruke et så flåsete begrep som «page-turner», men skal likevel innrømme at «Sjakkmorderen» er nettopp dette fra første øyeblikk.Trond Sätre, Serienett.no

Med Oslo som sjakkbrett 27.03.2020

Etableringen av premisset er raskt unnagjort, og det som følger viser seg å være en tegneserie som er fjollete og uhøytidelig, men som også er preget av godt håndverk. Når leseren først godtar Magnus Carlsen som dedikert detektiv med primadonnanykker, er det mye å sette pris på i denne historien.

(...)
Sjakkmorderen er akkurat så herlig dum som tittelen lover, samtidig som at et par smarte grep gjør at den overlever både en andre og tredje gjennomlesning.

Walter Wehus, Barnebokkritikk.no

Blurb: "Morsom og fartsfylt krimgåte med trivelig persongalleri og snedige sjakkfinesser!"

Torstein Bae, NRK

To the top

Foreign rights