Winters Heart (Innbundet)

Author:

Siri M. Kvamme

Norwegian title: Vinterhjerte
Author:
Binding: Innbundet
Year: 2008
Pages: 160
Publisher: Cappelen Damm
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788202286699
Overview Vinterhjerte

Liv and Endre live on a beautiful island in Northern Norway with their two children. One day Endre carelessly backs his car over their youngest daughter, who dies. Liv cannot forgive Endre and throws herself into a passionate relationship with Egil. Lea, Liv’s sister, lives on the second floor and sees everything. The sound of galloping horses over the hardpacked snow creates the soundtrack for this powerful novel of loss and love.

To the top

More books by Siri M. Kvamme:

Reviews Vinterhjerte

"Mesterlig om lengsel, sorg og begjær. Dette er kanskje høstens mest menneskelige og velskrevne bok.... Vinterhjerte er en velskrevet skildring av en familie i oppløsning, og et forsøk på å gi språk til et bunnløst savn. Kvamme formidler lengsel, sorg og behov for å bli begjært på en mesterlig måte. Personskildringene er så menneskelige og levende at det er vanskelig å gi slipp på dem. Dette er en bok som følger deg i lang tid etterpå."

 
Charlotte Myrbråten, Bergensavisen

"En god beskrivelse av sorg."

 
Hannelore W. Langstrøm, Fædrelandsvennen

"Vinterhjerte er en sjeldent god beskrivelse av sorg. Den er så presist og nakent fortalt og så skjærende vond at man får pusteproblemer. Kvamme er ikke redd for store ord, men hun vet hva de er verdt og når de skal brukes. Hun bygger opp et stumt, fortvilet skrik i teksten, gjennom sterke poetiske bilder og en realisme som aldri skåner leseren."

Marie G. Aubert, Aftenposten

"Vinterhjerte er en roman så svart at den setter leseren litt ut. Den har elementer som kunne vært helt på grensen, hadde det ikke vært for Kvammes stilsikkerhet og imponerende språklige presisjon."

Cathrine Krøger, Dagbladet

"Høstens sterkeste romandebut"

"Vinterhjerte handler om grunnleggende menneskelige behov; at noen ser oss - at noen trenger oss - at noen tilgir oss. Det er lenge siden jeg har leste en så sterk, gjennomført og berørende romandebut. Jeg tar neppe feil når jeg tror at Siri M. Kvamme (...) vil vekke berettiget oppsikt i årets bokhøst."

Randi Krogsveen, Tique

"Siri M. Kvammes roman Vinterhjerte er fin fra innerst til ytterst.Det er ikke den ytre handlingen som gjør denne romanen til et lite stykke kunst. Det er Siri M. Kvammes forunderlige evne til å finne ord, formulere setninger og komponere en tekst som er så finslipt at jeg ser for meg en forfatter som bokstavelig talt sitter og filer og gnikker på hvert eneste ord. Det er dessuten en rytme i språket som først kommer til sin fulle rett når teksten blir lest høyt.Det er et stort og vanskelig tema Siri M. Kvamme tar opp i denne romanen, og hun behandler det med den største respekt og stor troverdighet...Måtte «Vinterhjerte» finne veien til mange lesere."

Jorid Mathiassen, Bok og Samfunn

"...rystende og skakende, med en rekke fine, litterære kvaliteter."

Turid Larsen, Dagsavisen

"Modig om familie som går i stykker ... Siri Kvammes styrke er skildringen av de hverdagslige midt i det forferdelig.Kvamme bruker en poetisk god nynorsk og har og vilje til å gjøre det vanskelig for leseren"

Trine Styve Varlo, Haugesunds Avis

"Vinterhjerte er den første romanen hennar. Den er ein stram, kjenslesterk, intens og medrivande realistisk roman".

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

"Det stemmer. Det er i det hele tatt mye som stemmer i denne korte romanen. Den treffer sorgen på hjemmebane, den er til stede, sannferdig, troverdig. Og ikke minst inspirerer den til tanker om hva kjærligheten bør tåle. (...) Jeg er glad for at vi får bøker som denne."

Kjell-Richard von Wachenfeldt, Vårt Land

To the top

Author Siri M. Kvamme

Siri M. Kvamme (1975) is a Norwegian author living in Haugesund, a city on the west coast of Norway. Kvamme has studied Literature and Writing as well as worked as a journalist and literary critic for over ten years before she started writing full time. Along with her writing, she also arranges a very popular Literary Salon in the public library in Haugesund. Kvamme made her literary debut with Read and apart (2001), a collection of short prose. Her first novel Winter Heart (2008) was well received by the critics. In 2012 she published the novel Nightwanderer. The world is playing hide and seek was pulished in 2016.

To the top

Foreign rights