Øyvind Holen
© Foto: Fredrik Arff

Øyvind Holen

Titles

1 - 1 of 1 results

Reviews

"dette handler om mer enn unggutter med spraybokser som løper fra lovens lange arm, det handler like mye om forstadstristesse, kjærlighet, svik, dop og drømmen om å bli byens mest berømte – eller beryktede – graffitiartist. Holen har tidligere skrevet om norsk hiphop og Groruddalen, mens Noguchis strek ligger nær graffitikunsten. Dette fungerer både som tidsdokument og tegnet ungdomsroman."

Harald Fossberg, Aftenposten

"Holen og Noguchi byr på action fra første side. [...] Holen har klart å legge inn mye humor i en fortelling som ellers blir stadig mørkere og hardere, det skaper en god balanse, og Noguchis tegninger er herlig detaljerte og uttrykksfulle. De er faktisk enda bedre enn i første bok. [...] jeg kommer til å kaste meg over neste bok når den kommer"

Erle Marie Sørheim, Dagbladet

"Så langt har ingen skrevet en overbevisende oppvekstroman fra et norsk hip-hop-miljø. Det var før «Drabant», en bok som langt på vei er lytefri i både tidskoloritt og insiderfølelse. [...] Det er et godt tegn når det eneste som trekker ned, er ønsket om mer. Historien legger opp til en oppfølger, og jeg håper den kommer."

Walter N. Wehus, Bergens Tidende

"Journalist, tegneserieekspert og forfatter Øyvind Holen samarbeider i «Drabant» for tredje gang med Mikael Noguchi, som er illustratør og grafisk designer for dataspill. [...] Det er tydelig at de begge har inngående kjennskap til kulturen de skisserer. [...] Noguchis tegnestil passer perfekt til hip hop-estetikken de to tematiserer, og han skiller seg ut i den norske serieskaperfloraen. De ekspresjonistiske ansiktsuttrykkene og følelsesutbruddene har noe manga-inspirert over seg, samtidig dukker klassiske amerikanske superheltserier og Jamie Hewletts Gorillaz-band opp i tankene. Et annet pluss er at alle sidene er smakfullt fargelagt av Joachim Barrum. Når Fredrik tar ecstasy, endres også fargene og tegningene, slik skapes et forfriskende brudd med jordfargene som dominerer resten av boka."

Erle Marie Sørheim, Dagbladet

"Forfatter og journalist Øyvind Holen har førstehånds kjennskap til hiphopkulturen. Mikael Noguchi lager fabelaktige tegninger og har feeling for graffitikunst."

Ann Kristin Ødegård , Bergensavisen

"Eg har lese Drabant, og eg elskar den! [...] Dette er ein teikneserie som fortener å nå ut til så mange lesarar som mogleg."

Knut Robert Knutsen, serienett.no

"meget leseverdig"

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

"Drabant er kanskje fjorårets beste tegneserieutgivelse for ungdom her i Norge. Den skildrer på en troverdig måte et tøft miljø i Oslo på begynnelsen av nittitallet. (...) Drabant er en bok det er vanskelig å legge fra seg (...) Det hele er dyktig utført og gir mersmak. Heldigvis er det varslet en oppfølger, men den kommer ikke før i 2014. Anbefalt!"

Kristian Hellesund, Lyderhorn

"Har du en 10-15 åring i livet ditt som du vil lede inn på den rette sti, er denne gjennomgangen av den amerikanske hiphop-historien både forbilledlig og informativ."

Walter N. Wehus, Bergens Tidende

"Boken er illustrert av grafittikunstneren Mikael Noguchi og hans veggarbeider både preger og bygger opp om Holens velformulerte penn. Voksne som ønsker å forstå ungdomskultur og unger som digger Erik & Kriss har noe å strekke seg etter med dette musikkritiske verket."

Roar Eskild Jacobsen, Haugesunds Avis

“en spennende innføring i hiphopens kulturhistorie, med forfatterens entusiasme som en nærværende del av bokopplevelsen. Mikael Noguchis illustrasjoner og bokens gjennomarbeidede design gir en helhet med ambisjon om å speile bredden i hiphop.”

Mette Hofsødegård, Aftenposten

”Det som løfter denne boka er ikke bare Holens smittende entusiasme for temaet – med seg har han også graffitimaleren Mikael Noguchi som bidrar til å gi boka en høyst kledelig form.”

Thomas Berg, Ny Tid

"Jeg er alltid skeptisk til folk som vil skrive hiphop-instruksjoner/bibler/this is how it is-bøker. Men denne er faen meg vellykka. Ser bra ut gjør den òg. Informativ og fin. Den anbefales offisielt av Goodshit Radio for alle som kan lese."

Don Martin - Gatas Parlament, Goodshit Radio

"(...) en glimrende ungdomsbok om hiphop"

Andreas Øverland, NRK Lydverket

”En pedagogisk og informativ bok om en av de mest dominerende nisjer i vår tids ungdomskultur.”

Karl Kristian Johansen, Ballade.no

”Glitrende og prisvinnende innføring i hiphopens historie og mangfold (…) Det er med andre ord all grunn til å slutte seg til gratulantene. Hiphop vant vel fortjent Kulturdepartementets pris for barne- og > ungdomsfagbok for 2009, og fortjener også mange entusiastiske lesere.”

Marius Emanuelsen, Barnebokkritikk.no

"Hip Hop det mest troverdige læreverket om hiphop-kulturen som foreligger på norsk i dag, og er absolutt verdt en titt uansett om du er ung og nysgjerrig eller bare nostalgisk."

Marius Kvitberg Evjenth (19), Aftenposten, Si ;D

"Hjelp, jeg er blitt tenåring! Her er boken som gir deg vikitg nødkunnskap om de virkelig kule greiene."

Bjørnhild Fjeld, Foreldre & Barn

Bibliography

2018 - Drabant volum 3

2015 - Tegneserienes historie

2014 - Drabant volum 2

2012 - Drabant volum 1

2010 - Hiphop faktaløve

2009 - Hiphop

2005 - Groruddalen