Amalie Kasin Lerstang
© Foto: Kristine Helliesen

Amalie Kasin Lerstang

Titles

1 - 1 of 1 results

Reviews

«[...] en kampklar hyllest til Notoddens industrihistorie. Råneres dunkemusikk og luktetrær, osteboller på Tuvensenteret, fabrikkarbeidernes streik for åttetimersdagen og nå den nedlagte fabrikkens skatepark: 'også dette er verdensarv', skriver Lerstang. Lerstang pirker også i de kulturelle skillene som i dag motarbeider en større arbeiderbevegelse. [...] Som en slags Notoddens Sonja Åkesson viser Lerstang at samfunnets handlingsrom er noe vi alle er med på å skape.»

Carina Elisabeth Beddari, MorgenbladetVårs

«Vårs er humoristisk og tøff og utadvendt. Lerstang vil ha deg til å le, og hun klarer det.»

«[...] Vårs er fremfor alt en hyllest til Notodden og den Unesco-listede fabrikkarkitekturen der («mitt Akropolis, mitt Great Barrier Reef»). Det er en diktsyklus om fossefall og kraftverk, arbeidsfolk og 1. mai, om fotballjenter, bluesband, rånere - og joviale folk.»

Ingunn Økland, AftenpostenVårs

"(...)en riktig fin debut, fra en forfatter jeg gjerne leser mer av. Lerstang har skapt et engasjerende rom å være i, hvor empatien for det litt numne jeget gradvis vokser seg større."

Ingrid Melfald Hafredal, Klassekampen

At Europa av Amalie Kasin Lerstang (f. 1988) er en fascinerende debutbok, skyldes ikke stoffvalget, men den litterære formen. Med et kortpusta, nøkterntkonstaterende språk, med korte hovedsetninger og en bevisst bruk av ledemotiv, skaper den navnløse, kvinnelige jeg-fortelleren en tekst som makter å speile hennes fortvilte forsøk på å finne seg til rette i en vanskeligverden."

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

"Amalie Kasin Lerstang har blikk for nyansar, men har valt ei anonym og krevjande form."

Merete Røsvik Granlund , Dag og tid

Bibliography

2018 - Vårs

2014 - Europa