Amalie Kasin Lerstang
© Foto: Kristine Helliesen

Amalie Kasin Lerstang

Titles

1 - 2 of 2 results

Reviews

«Veien til den demokratiske offentligheten går gjennom naturskjønn skog i Amalie Kasin Lerstangs nye roman. (..) Skogen er snill og lukter godt, sier en venn av meg, og jeg tenker at det er noe grunnleggende mildt, nært og litt smått over denne romanen, som jeg setter pris på. Lerstang tegner ingen høy himmel over sin tematikk, men det er et himmelstrøk jeg som leser kan trives under. Til tross for det stillferdige og forsiktige ved Eva ledes tankene til Vigdis Hjorths sprakende energiske Leve posthornet! (...) Om skogen blir bevart eller ei, skal ikke avsløres her, men at den retorisk mindre garvede Eva tar ordet, er en demokratisk seier.»

Bjørn Ivar Fyksen, KlassekampenRikt er et folk som har skogen

«(...) gir oss en perle om det å om det å miste et stykke nærnatur (...) Eller hun snakker om lokalavisa på en måte som treffer småbyblinken helt perfekt»
«Lest samme uke som man nok en gang har lagt en sosialt gnissende stemmeseddel i kommunevalgurna, er det vanskelig å konkludere med noe annet enn at Lerstangs roman er rett bok til rett tid.»

Bernhard Ellefsen, MorgenbladetRikt er et folk som har skogen

«Lerstangs brak av en bok framhever fellesskap og samhold.»

Cathrine Strøm, KlassekampenVårs

«[...] en kampklar hyllest til Notoddens industrihistorie. Råneres dunkemusikk og luktetrær, osteboller på Tuvensenteret, fabrikkarbeidernes streik for åttetimersdagen og nå den nedlagte fabrikkens skatepark: 'også dette er verdensarv', skriver Lerstang. Lerstang pirker også i de kulturelle skillene som i dag motarbeider en større arbeiderbevegelse. [...] Som en slags Notoddens Sonja Åkesson viser Lerstang at samfunnets handlingsrom er noe vi alle er med på å skape.»

Carina Elisabeth Beddari, MorgenbladetVårs

«Vårs er humoristisk og tøff og utadvendt. Lerstang vil ha deg til å le, og hun klarer det.»

«[...] Vårs er fremfor alt en hyllest til Notodden og den Unesco-listede fabrikkarkitekturen der («mitt Akropolis, mitt Great Barrier Reef»). Det er en diktsyklus om fossefall og kraftverk, arbeidsfolk og 1. mai, om fotballjenter, bluesband, rånere - og joviale folk.»

Ingunn Økland, AftenpostenVårs

"(...) en riktig fin debut, fra en forfatter jeg gjerne leser mer av. Lerstang har skapt et engasjerende rom å være i, hvor empatien for det litt numne jeget gradvis vokser seg større."

Ingrid Melfald Hafredal, Klassekampen

At Europa av Amalie Kasin Lerstang (f. 1988) er en fascinerende debutbok, skyldes ikke stoffvalget, men den litterære formen. Med et kortpusta, nøkterntkonstaterende språk, med korte hovedsetninger og en bevisst bruk av ledemotiv, skaper den navnløse, kvinnelige jeg-fortelleren en tekst som makter å speile hennes fortvilte forsøk på å finne seg til rette i en vanskeligverden."

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

"Tankevekkende og tidsriktig."

Helge Ottesen, Varden

Bibliography

2023 - Rikt er et folk som har skogen

2023 - Signaler 2023

2018 - Vårs

2014 - Europa