Birte Svatun
© Foto: Ketil Born

Birte Svatun

Birte Svatun (b. 1958) is a writer, journalist and teacher. She worked for NRK Radio for ten years and now writes for both children and adults.

Titles

1 - 2 of 2 results

Reviews

"... inspirerende, brukervennlig og nyttig. Ikke bare til bruk i barnehagen eller i barneskolen, men også hjemme i familiekretsen.

Finn Stenstad, Tønsberg BladRett eller galt

"Bok som kan bidra til at barn og voksne snakker sammen om moral og etikk, og tilpasset situasjoner fra barnehage og skole som barnet kjenner seg igjen i. Spørsmålene etter hver fortelling gjør at barn og voksne kan fortelle hva de tenker om historiene, om de har opplevd noe lignende selv og hva de selv ville ha valgt å gjøre. Terningkast 6!"

Elisabeth Lofthus, mammanett.no

"Sammen har "kunstnerparet" skapt en perfekt barnebok hvor dannelse, medmenneskelighet og ærlig opptreden i et større fellesskap står i fokus."

Jon Terje Grønli, Gjengangeren

”Svatun har arbeidet sammen med barnehagebarn, skolebarn og pedagoger for å komme fram til fortellingene i boka. Og det gir fortellingene stor gjenkjennelsesverdi. Boka har også mange andre styrker: Den er skrevet slik at barn vil oppleve fortellingene som spennende historier. Oppfølgingsspørsmålene er veldig gode utgangspunkt for videre diskusjon. Bredden er god nok til at alle skal kunne finne noe som opptar en her.”

Sidsel Winding-Stavseth, Tønsbergs Blad

"Ei utmerket bok til å bruke i samlinger i barnehagen og i småskolen. Ei bok som kjenner barn og tar dem på alvor."

Siw Elena Skinnemoen, Bokbamsen.no

"Her får du og barna dine noe å gruble over. Det er nemlig ikke alltid lett å vite hva som er rett og galt (...) eksemplene i boka passer fint til diskusjoner."

Monica Eriksen, Glade barn i barnehagen

Boka "Rett eller galt" er etikk for de minste. "Rett eller galt" gir ingen svar eller fasit på hva som er rett og hva som er galt, selv ikke når det synes opplagt. Boka gir istedet mulighet til å få til nettopp de samtalene og refleksjonene som bringer barna videre i egne tanker om hva som er rett og galt. Sagt med «voksne» ord – den gir et sabla godt grunnlag for etiske refleksjoner. [...] «Rett eller galt» av Birte Svatun anbefales varmt. Dette er fakta for barn på sitt aller beste. Gutta elsker denne boka!."

Karianne Gamkinn (alias Mammadamen), Mammadamen.no

Bibliography

2021 - Hva er følelser?

2017 - Høysensitive barn i barnehagen og hjemme

2014 - Tenkeboka

2009 - Rett eller galt

2007 - Hva er FØLELSER?

2005 - Kroppen

2004 - Anne Stine og Helge Ingstad

2002 - Det beste i livet er gratis. 12 samtaler om viktige og vanskelige veivalg